Την έκδοση δύο νέων καταλόγων καλών πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλους «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη - Καλές πρακτικές & Δράσεις» και «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη - Καλές πρακτικές μικρομεσαίων επιχειρήσεων» παρουσίασε τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2008, σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), το οποίο είχε την πρωτοβουλία εκπόνησης των εκδόσεων.

Οι κατάλογοι περιλαμβάνουν περισσότερες από 150 πρακτικές ΕΚΕ και 42 δράσεις που έκαναν οι εταιρείες μέλη του Δικτύου για ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές του 2007.

Κατά την εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την ΕΚΕ Νίκος Αναλυτής μίλησε με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Οικονομική κρίση». H Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου για την ΕΚΕ Ρένα Κουμάντου παρουσίασε τους καταλόγους και το περιεχόμενό τους σχολίασαν οι: Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης, η Γραμματέας του Ελληνικού Δικτύου για την ΕΚΕ Μαρία Αλεξίου παρουσίασε τον Οδηγό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δημιούργησε το Δίκτυο.