Παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα η κοινή εκπαιδευτική πρωτοβουλία του ΣΕΒ και του Alba, με τίτλο: «Μαζί στη γνώση», που περιλαμβάνει σειρά δράσεων τριετούς διάρκειας, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες και από όλο το φάσμα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, τοποθετήθηκαν ο Αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Alba, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, ο Δ/ντής του Κέντρου Αριστείας του ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία, Καθηγητής Xαράλαμπος Μαινεμελής, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Μάρκος Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream, Πρόεδρος ΣΕΝ/JA Greece. Το περιεχόμενο της συνεργασίας αφορά τέσσερις βασικούς πυλώνες δράσης για την ανάπτυξη στελεχών επιχειρήσεων και των ηγετικών χαρακτηριστικών τους.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει την παρουσία εμπειρογνωμόνων και στελεχών στα ακαδημαϊκά προγράμματα του Alba, πρόγραμμα υποτροφιών για στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ, εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα και θεματικές ημερίδες, καθώς και την ίδρυση ενός πρωτοπόρου Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία (SEV Center of Excellence in Creative Leadership).

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κ. Μπίτσιος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στον ΣΕΒ, με την αρωγή του Alba, φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στο να αλλάξουμε εποχή. Να προετοιμάσουμε τις επιχειρήσεις μας και να συνδιαμορφώσουμε το παρόν και το μέλλον με σύγχρονους όρους. Για εμάς η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο συνιστά τη μόνη ασφαλή και αξιόπιστη επένδυση για τις επιχειρήσεις και τις κοινωνίες που θέλουν να έχουν μέλλον».

Από τη μεριά του, ο Πρύτανης του Alba, Κ. Αξαρλόγλου, υπογράμμισε ενδεικτικά: «Ο ΣΕΒ και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια “συμμαχία γνώσης”, δημιουργώντας ένα νέο “οικοσύστημα γνώσης”, για να βοηθήσουμε τα στελέχη και την επιχειρηματική κοινότητα να μαθαίνουν συνεχώς και να διαχειρίζονται με επιτυχία τις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις».