Η εταιρεία Linkage, με αφορμή τη συμπλήρωση των πέντε ετών από τη δημιουργία του Σχολείου Ηγεσίας Linkage Network, διοργάνωσε στο Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 ένα διαφορετικό μάθημα Ηγεσίας που επικεντρώθηκε στις ιστορικές προσωπικότητες που κυβέρνησαν το Θωρηκτό και το ρόλο που έπαιξαν στην πορεία της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 80 συμμετέχοντες εκ των οποίων περισσότεροι από 25 CEOs και 50 Senior Managers από περίπου 60 εταιρείες. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των διδαγμάτων ηγεσίας του «ΑΒΕΡΩΦ»- ενός από τα πιο σύγχρονα πλοία της εποχής του- και τη σύνδεση τους με τα μονοπάτια ηγεσίας και τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της Linkage, Δημήτρης Παπανικητόπουλος, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και δίνοντας στη συνέχεια το λόγο στον Κυβερνήτη του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ, Πλοίαρχο Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος με μοναδικό τρόπο διηγήθηκε τα επιτεύγματα του Ναύαρχου Π. Κουντουριώτη και του πληρώματος και παρουσίασε τα χαρακτηριστικά που τον κατέστησαν επιτυχημένο Ηγέτη, τα οποία θα πρέπει να διακρίνουν και τον Ηγέτη του σήμερα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ξενάγηση στους χώρου ς του πλοίου, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Linkage, Αρτέμης Μυρόπουλος, ο οποίος συνόψισε τα key learnings της ημέρας και παρουσίασε το νέο Σχολείο Ηγεσίας «PATHWAYS», το οποίο στοχεύει στην Ανάπτυξη του Υψηλού Δυναμικού της Ελλάδος. Ο Πρόεδρος της Linkage, Δημήτρης Παπανικητόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Linkage, Αρτέμης Μυρόπουλος μας απάντησαν σε ερωτήσεις αναφορικά με το νέο Σχολείο Ηγεσίας της Linkage, το PATHWAYS.

_HR Professional: Πείτε μας δυο λόγια για το μάθημα Ηγεσίας στο Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ και πώς αυτό σχετίζεται με το PATHWAYS;

Ο Κυβερνήτης του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ, Πλοίαρχος Σ. Χαραλαμπόπουλος αφηγούμενος τη ναυμαχία της Έλλης μας περιέγραψε τα χαρακτηριστικά εκείνα του Ναύαρχου Κουντουριώτη ως Ηγέτη. Ο Κουντουριώτης μιλούσε στη ψυχή των ανθρώπων, είχε ψυχική επαφή μαζί τους και τους ενθάρρυνε, δίνοντας πρώτος το παράδειγμα. Είχε αυτή την καλώς εννοούμενη «τρέλα», το πάθος για την επιτυχία. Αυτά τα χαρακτηριστικά του Ηγέτη στοχεύουμε να αναπτύξουμε με Στελέχη Υψηλού Δυναμικού με το Pathways.

_HR Professional: Τι είναι το Linkage Pathways;

H Linkage Ελλάδος πραγματοποίησε για 5 συνεχόμενα έτη με μεγάλη επιτυχία το Linkage Network, ένα Σχολείο Ηγεσίας που σχεδιάστηκε για να αναπτύσσει στελέχη υψηλού δυναμικού σε θέματα ηγεσίας. Έδωσε τη δυνατότητα σε στελέχη υψηλού δυναμικού να έρχονται σε επαφή με παγκοσμίου φήμης Thought Leaders και να ανταλλάσσουν ιδέες με συναδέλφους τους μέσα από συναντήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν 41 συναντήσεις με συνολικά 600 μέλη από περισσότερες από 50 εταιρείες. Η Linkage αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των Συνεργατών της, αποφάσισε να αναβαθμίσει το Linkage Network καλύπτοντας την ανάγκη των Συμμετεχόντων για περισσότερη και σε εις βάθος μελέτη της θεματολογίας, διατηρώντας παράλληλα τα συστατικά της επιτυχίας όπως οι βιντεοσκοπημένες ομιλίες με παγκοσμίου φήμης Thought Leaders, οι συζητήσεις με Μέντορες και το Peer Coaching και έτσι προχώρησε στη δημιουργία του νέου Σχολείου Ηγεσίας Pathways.

To Pathways είναι ένα Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στελεχών Υψηλού Δυναμικού, το οποίο αποτελείται από τέσσερα ημερήσια sessions σε βάθος χρόνου ενός έτους. Μεταξύ των sessions παρέχονται τρία προσωπικά Executive Coaching Sessions σε κάθε Συμμετέχοντα, τα οποία βασίζονται στην ατομική αναφορά 360ο και του Εργαλείου Προσωπικότητας του κάθε Συμμετέχοντος καθώς επίσης και στη διδαχθείσα ύλη. Παράλληλα, αποστέλλονται μεταξύ των συναντήσεων ηλεκτρονικά συγκεκριμένα εργαλεία, τα οποία καλούνται οι συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν στην εργασιακή τους καθημερινότητα.

_HR Professional: Ποια είναι η θεματολογία του Pathways;

Η θεματολογία του Pathways βασίζεται στο μοντέλο Ηγεσίας που διαμόρφωσε ο Warren Bennis σε συνεργασία με τη Linkage, το High Impact Leadership Model. Τα topics είναι: Στρατηγική Σκέψη, Καθοδήγηση Ανθρώπων, Επικοινωνία, Επίτευξη Στόχων, Συναισθηματική Νοημοσύνη, Ανάπτυξη Ομάδας, Επίτευξη της Αλλαγής. Όλη αυτή η εξωτική θεματολογία υποστηρίζεται από υλικό που μας παρέχει η συνεργασία της Linkage με gurus παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως ο Marshall Goldsmith και ο Warren Bennis. Κάθε session ξεκινά με Action Learning όπου γίνεται συζήτηση αναφορικά με την πρακτική εφαρμογή των διδαχθέντων στην εργασιακή πραγματικότητα του κάθε Συμμετέχοντος και τα εμπόδια που μπορεί να αντιμετώπισαν. Ακόμη, οι Συμμετέχοντες εργάζονται σε ομάδες και δουλεύουν με Peer Coaching.

_HR Professional: Ποια τα οφέλη για τους Συμμετέχοντες;

Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι το γεγονός ότι πολλές φορές αναλαμβάνουν μια managerial θέση άτομα τα οποία είναι εξαιρετικά στο ρόλο τους όσον αφορά το operation στο οποίο βρίσκονται και με απόλυτη γνώση των στοιχείων του ρόλου τους. Παρόλα αυτά, μπορεί να μπερδεύουν τα εργαλεία διοίκησης του operation με τα εργαλείο διοίκησης της ανθρώπινης απόδοσης. Αυτό θα γίνει απόλυτα διακριτό στο Pathways. Το Pathways, λοιπόν, στοχεύει να αυξήσει την αυτοπεποίθηση των Συμμετεχόντων και την ικανότητά τους στην εκπλήρωση του ρόλου τους ως managers και ως coaches. Οι Συμμετέχοντες μέσα από το Pathways αποκτούν πρόσβαση σε θεματολογίες που απευθύνονται σε ανώτατα στελέχη σε πανάκριβα προγράμματα εξωτερικού, ενώ παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και υποστήριξης τους για την υλοποίηση και εμπέδωση των εργαλείων που τους δίνονται στη διάρκεια των sessions. Τέλος, έρχονται σε επαφή με μέλη από διαφορετικές εταιρείες, μοιράζονται εμπειρίες και τρόπους αντιμετώπισης καθημερινών θεμάτων.

_HR Professional: Ποιοι θα είναι οι εισηγητές και που θα πραγματοποιηθεί;

Οι Εισηγητές είναι Partners της Linkage Ελλάδος, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς έχουν «τρέξει» αντίστοιχα προγράμματα σε μερικές από τις πλέον καταξιωμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Το Pathways θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2015, στις 18 Φεβρουαρίου 2016, στις 19 Μαΐου 2016 και στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 σε γνωστά venues της Αθήνας, ξεκινώντας στις 22 Οκτωβρίου από το ξενοδοχείο King George στο Σύνταγμα.