Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων λειτουργίας της στην Ελλάδα, η KPMG αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που αποσκοπεί να υποστηρίξει τα άνεργα στελέχη να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Η KPMG επιθυμεί να υποστηρίξει έμπρακτα την κοινότητα των στελεχών, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, παρέχοντάς τους το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων στην αναζήτηση εργασίας «Εκτός εργασίας; Eντός ευκαιρίας». Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη της ελληνικής αγοράς τα οποία βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και αναζητούν την επόμενη επαγγελματική τους κίνηση.

Με τη συμμετοχή τους σε αυτό, τα εν λόγω στελέχη θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν πρακτική καθοδήγηση από καταξιωμένους συμβούλους της KPMG αναφορικά με:
– χρήσιμες πρακτικές στην αναζήτηση της κατάλληλης θέσης εργασίας, στην αποτελεσματική διαχείριση συνεντεύξεων, στην ενίσχυση των ικανοτήτων δικτύωσής τους στην αγορά,
– τις τάσεις που επικρατούν στην ελληνική αγορά εργασίας αλλά και σε αγορές του εξωτερικού,
– θέματα καριέρας, στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πλαίσιο της υφιστάμενης αγοράς.

Η επίσημη παρουσίαση του Προγράμματος έλαβε χώρα την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης Τύπου. Από την πλευρά του, ο Μάριος T. Κυριάκου, Πρόεδρος της KPMG Ελλάδος, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στη μακρά κοινή του πορεία με την KPMG και τις επιτυχίες της, την αυξημένη ευαισθησία διοίκησης και εργαζομένων στα κοινά και επεσήμανε την ηθική δέσμευση που αισθάνεται να υποστηρίξει εργαζόμενους που έχουν υπάρξει συνάδελφοι, πελάτες, και ανταγωνιστές, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις όποιες αντιξοότητες της καριέρας τους.

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά 12 εκπαιδευτικά προγράμματα (χωρίς καμία χρέωση των συμμετεχόντων) στο διάστημα Φεβρουαρίου -Ιουλίου 2011. Η εκπαίδευση θα διεξάγεται στα γραφεία της KPMG στην Αθήνα (Στρατηγού Τόμπρα 3, Αγ. Παρασκευή) και θα είναι διάρκειας 3 ωρών ανά άτομο, σε ομάδες των 20-25 ατόμων.

Εισηγητές στο Πρόγραμμα αυτό είναι στελέχη της KPMG, με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της αγοράς καθώς και των θεματικών ενοτήτων που καλύπτονται στο πλαίσιο του Προγράμματος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και δήλωση συμμετοχής στο www.kpmg.com/gr.