Η δημιουργία μίας κοινής κουλτούρας μεταξύ της Intrakat και της Άκτωρ είναι σήμερα το μεγαλύτερο σχετικό πρόγραμμα Ανθρώπινου Δυναμικού που υλοποιείται στη χώρα και έχει ως στόχο την υιοθέτηση του κατάλληλου μοντέλου λειτουργίας, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση των 370 έργων των δύο εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό και την μετεξέλιξή τους. Αυτό τόνισε η Chief Human Resources Officer του Ομίλου Intrakat, Έλενα Στάσση, μιλώντας στο συνέδριο «Most Powerful Women Summit 2024» του Fortune Greece.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε η Ε. Στάσση, το εν λόγω πρόγραμμα σκοπεύει να φέρει κοντά τους 5.800 εργαζομένους του Ομίλου Intrakat, να δημιουργήσει έναν ενιαίο κώδικα αξιών και να υιοθετήσει κοινά συστήματα για τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν διαφορετικά μεγέθη και αφετηρίες.

Παράλληλα, η CHRO του Ομίλου αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία μετασχηματίζει τις επιχειρήσεις σήμερα, σημειώνοντας ότι σταδιακά καταργεί τα εσωτερικά «σύνορα» των οργανισμών και φέρνει μία νέα προσέγγιση στην παραγωγή έργου και την επιχειρησιακή οργάνωση. Επιπλέον, η ίδια επισήμανε ότι ο τεχνολογικός μετασχηματισμός δοκιμάζει τα παλιότερα μοντέλα, καθώς γίνεται όλο και περισσότερο αποδεκτό πως οι ανθρώπινες δεξιότητες είναι συχνά ισχυρότερες της τυπικής εξειδίκευσης.

Τέλος, η Ε. Στάσση υπογράμμισε τη σημασία που έχει για μία επιχείρηση να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ικανοτήτων των ανθρώπων της και την εξέλιξή τους μέσω προγραμμάτων reskilling/upskilling, οριζόντιων μονοπατιών καριέρας, job rotation και ανάληψης διαφορετικών απαιτήσεων έργων, ενώ εστίασε και στις προσπάθειες του Ομίλου Intrakat να φέρει πίσω στην Ελλάδα ταλέντο που είχε φύγει από τη χώρα κατά την περίοδο της κρίσης, οι οποίες χρειάζονται και τη στήριξη της πολιτείας.