Τον απολογισμό της για το 2022 και τον προγραμματισμό της για το 2023 παρουσίασε η Elevate Greece, το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, σε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Γουλανδρή – Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elevate Greece,. Μιχάλης Δρίτσας.

Στη συνέχεια, τρεις εκπρόσωποι από startups και spin-off παρουσίασαν τη δική τους διαδρομή στο χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων και των τεχνοβλαστών και την εμπειρία τους από το Elevate Greece. Πρόκειται για τους Δημήτρη Κώττα (CEO, Lambda Automata, Defense and Space Manufacturing), Φώτη Τέκο (CEO, FoodOxys, Ανάλυση ποιότητας προϊόντων αγροδιατροφής -Τεχνοβλαστός Παν. Θεσσαλίας) και Ανδρέα Πετρόπουλο, CEO Convert Group, Data & Analytics Market Intelligence).

Πόλος έλξης εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού
Στη διάρκεια της λειτουργίας του Elevate Greece έχουν εγγραφεί συνολικά 728 επιχειρήσεις, ενώ μέσα στο 2022 στο Μητρώο εγγράφηκαν 148 επιχειρήσεις, που απασχολούν περισσότερους από 7.000 εργαζόμενους. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Elevate Greece αποτελεί πόλο έλξης για επενδυτές, venture capital funds και επιχειρήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ λειτουργεί ως πόλος έλξης όχι μόνο κεφαλαίων, αλλά και εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού.

Επιπρόσθετα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Μητρώου έχουν πρόσβαση σε χρηματικά έπαθλα και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών από τους Επίσημους Υποστηρικτές, ενώ κάποιες από αυτές έχουν εξαγοραστεί από μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού και περίπου 138 κατόρθωσαν να αντλήσουν πιάνω από 1,13 δις ευρώ μοχλεύοντας τους πόρους του Equifund.