Στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2009-2010, προκρίθηκαν, μετά από σχετική διαδικασία αξιολόγησης, οι ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίνονται για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου συγκλήθηκε η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, προκειμένου να εξετάσει τις προτάσεις των εταιρειών που δήλωσαν συμμετοχή για τη φετινή βράβευση.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), που συντονίζει για τρίτη συνεχή φορά την απονομή των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με εκπροσώπους φορέων της Πολιτείας, κλαδικών και επιστημονικών φορέων, αξιολόγησαν τις συμμετοχές και ανέδειξαν τις εταιρείες που θα έχουν τη δυνατότητα να προταθούν και να διακριθούν ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, μέσω του θεσμού των European Business Awards for the Environment.

Οι τρεις κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι υποψήφιες επιχειρήσεις είναι:
1. Βραβείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Management Award for sustainable development), 2. Βραβείο Οικολογικού Προϊόντος (Product Award for sustainable development) και 3. Βραβείο Καθαρής Τεχνολογίας (Process Award for sustainable development).

Οι εταιρείες που προκρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους δράσεις και θα συμμετάσχουν στα EUROPEAN BUSINESS AWARDS FOR THE ENVIRONMENT είναι κατ’ αλφαβητική σειρά:
Στην πρώτη κατηγορία: ΑΓΕΤ Ηρακλής, ΑΚΤΩΡ και ΝΗΡΕΥΣ.

Στη δεύτερη κατηγορία: COCO-MAT, FRIGOGLASS και INTERAMERICAN και στην τρίτη κατηγορία: ΕΛΙΝΟΙΛ, GEOMORPH και VIOHALCO/ΕΛΒΑΛ.

Η τελική κατάταξη των εταιρειών για την απόσπαση του 1ου, 2ου και 3ου Βραβείου στην κάθε κατηγορία θα ανακοινωθεί επίσημα στην Τελετή Βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2010 στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι την Επιτροπή Αξιολόγησης απαρτίζουν σημαντικοί φορείς όπως το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, ο ΕΛΟΤ, το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Σύλλογος Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας και μία περιβαλλοντική οργάνωση.