Στοιχεία σχετικά με τη συνεισφορά της στην τοπική απασχόληση και οικονομία του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική ανακοίνωσε η Ελληνικός Χρυσός. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, οι εργασίες της εταιρείας απασχολούν σήμερα περισσότερους από 1.900 εργαζόμενους, αριθμός που μήνα με το μήνα αυξάνεται, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί εντός του 2025, όταν στις θέσεις που σχετίζονται με την κατασκευή του έργου των Σκουριών, θα προστίθενται σταδιακά αυτές που θα αφορούν στη λειτουργία του νέο υπερσύγχρονου μεταλλείου.

Ταυτόχρονα, περίπου 600 νέοι εργαζόμενοι έχουν ήδη ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρείας, αριθμός που πολύ σύντομα αναμένεται να διπλασιαστεί, με την κορύφωση των εργασιών, ενώ οι 9 στους 10 εργαζομένους της εταιρείας προέρχονται από την τοπική κοινωνία και περίπου το 50% των εργολαβικά απασχολούμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας έχουν μετεγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει η ίδια η Ελληνικός Χρυσός, παρά την κρίση, αύξησε σταθερά το επίπεδο αμοιβών των εργαζομένων της, οι οποίες από το 2012 αυξήθηκαν 30% (2,4% ετήσιος ρυθμός αύξησης σε σχέση με την πτώση 3,7% του εθνικού εισοδήματος), ενώ καταβάλλει κάθε χρόνο στο προσωπικό της μπόνους παραγωγικότητας, το οποίο το 2023 ανήλθε σε 5,1 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η πλήρης ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας αναμένεται να δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας, προσφέροντας στους κατοίκους της περιοχής ευκαιρίες απασχόλησης σε διάφορες ειδικότητες.

Επιπλέον, το 2023 η εταιρεία προχώρησε σε πρόσθετες επενδύσεις εξοπλισμού και συστημάτων για την Υγεία και την Ασφάλεια, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, καθώς και σε 26.449 συνολικά ώρες εκπαίδευσης. Τέλος, με στόχο να λειτουργήσει ένα πλήρως ψηφιακό μεταλλείο στις Σκουριές, η Ελληνικός Χρυσός δημιουργεί νέες θέσεις εργαζομένων που θα μπορούν να απασχοληθούν σε αυτό, είτε επανεκπαιδεύοντας μέρος του υφιστάμενου δυναμικού της στο Τεχνικό Κέντρο Εκπαίδευσης, είτε καλώντας νέες και νέους να ενταχθούν στην ομάδα της.