Διάκριση στην κατηγορία «Προγράμματα Υγείας & Ασφάλειας» των Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022 απέσπασε το «Flaim Trainer», το σύστημα εκπαίδευσης με χρήση τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας της Ελληνικός Χρυσός, το οποίο εφαρμόζουν τα σωστικά συνεργεία και οι ομάδες πυρασφάλειας των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

«Καταφέραμε να εκπαιδεύσουμε τα μέλη της ομάδας διάσωσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην αντιμετώπιση πυρκαγιών κάτω από διαφορετικές συνθήκες και σε τρία διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.

Δόθηκε έτσι η δυνατότητα στα μέλη της ομάδας, που είναι και η τελευταία γραμμή άμυνας, να βελτιώσουν την τεχνική τους κατάρτιση και να αξιολογήσουν τις δυνατότητές τους σε ακραίες συνθήκες, με ασφαλή τρόπο τόσο για τους ίδιους όσο και για το περιβάλλον» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Δάφτσης, Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας & Εκπαίδευσης της εταιρείας κατά την παραλαβή του βραβείου.

Σημειώνεται ότι η Ελληνικός Χρυσός διαθέτει ομάδα άμεσης απόκρισης 150 ατόμων, αποτελούμενη από εθελοντές εργαζόμενους, οι οποίοι εκπαιδεύονται συστηματικά σε όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να προκύψουν εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων.