Σύμφωνα με την έρευνα «Global Talent Trends», που πραγματοποίησε η Mercer σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εργαζόμενοι αναζητούν από τις εταιρείες τους ξεκάθαρο performance rating, συγκριτικά στοιχεία της απόδοσής τους με την αντίστοιχη των συναδέλφων τους, δημιουργία ομαδικών στόχων και ενίσχυση της συνεργατικότητας καθώς επίσης και επιπρόσθετα οφέλη και παροχές για τους high performers.

Παράλληλα, το 56% φαίνεται να δηλώνει ότι αναζητά περισσότερες επιλογές από τους εργοδότες του για ευέλικτη εργασία, ενώ το 53% αναφέρει ότι η εταιρεία οφείλει να εστιάζει περισσότερο σε θέματα υγείας και ευεξίας. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η ηγεσία των οργανισμών ανησυχεί περισσότερο για την έλλειψη ταλέντου, για τη χρήση της τεχνολογίας στην εργασία και για τη γήρανση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ποιες είναι ωστόσο οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει αντίστοιχα η ηγεσία των οργανισμών σήμερα στην Ελλάδα; Ποιες οι ιδιαιτερότητες του κάθε επιχειρηματικού κλάδου ως προς τη διαχείριση ταλέντου; Ποια στοιχεία διαμορφώνουν τη σχετική στρατηγική για να την καταστήσουν επιτυχημένη; Τα παραπάνω ερωτήματα θα αποτελέσουν βασικά θέματα του Leaders’ Panel Discussion που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του «Talent Management Conference: Winning the war for Talent», την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα οι: Philipp Brinkmann, CEO, Tripsta S.A. (tripsta, travelplanet24, and airtickets®), Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, CEO, Aldemar Resorts, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, Country Manager – Greece, Bulgaria, Cyprus and Malta, Google, Φανή Κλειδά, Country Manager, ManpowerGroup Greece and Cyprus, Παντελή Κονταξάκη, President & CEO, Χρυσή Ευκαιρία Group και Μαρίκα Λάμπρου, Managing Director, ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. θα αναλύσουν τις προκλήσεις που διαμορφώνει η έλλειψη ταλέντου και το brain drain στη χώρα μας, καθώς επίσης και τις ευκαιρίες που εντοπίζονται στον τομέα αυτό.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ: https://bit.ly/2I399Ch