Τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις συμμετοχών φοιτητών και στελεχών επιχειρήσεων για τον 4ο Διαγωνισμό Ελλάδας Global Management Challenge 08 για φοιτητές και στελέχη επιχειρήσεων.

Ο Διαγωνισμός GMC’08 διεξάγεται στο πλαίσιο του μεγαλύτερου Διεθνούς Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Στρατηγικής και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο εμπειρικής μάθησης στη διοίκηση μιας επιχείρησης, γεγονός που οδηγεί ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις, διεθνώς, να το επιλέγουν ως εκπαιδευτικό εργαλείο  για τα στελέχη τους.

Η δικτύωση των φοιτητών με τις επιχειρήσεις και η ανταλλαγή απόψεων αποτελεί πάγια πρακτική του Διαγωνισμού Ελλάδας και προωθείται δυναμικά με στοχευμένες εκδηλώσεις που ενθαρρύνουν τη γνωριμία. Το 2008 η εκδήλωση έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο, στο Γκάζι, κατά τη διάρκεια της «Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας» που διοργανώνεται φέτος για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα.

Σημαντικά ανανεωμένος ο φετινός διαγωνισμός φιλοξενεί για πρώτη φορά ομάδες Ελλήνων φοιτητών από πανεπιστήμια του Εξωτερικού (Ευρώπης και Αμερικής). Φέτος, πολλές ομάδες από την Κύπρο έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον και θα συμπεριληφθούν στο Διαγωνισμό της Ελλάδας.

Η συμμετοχή των φοιτητικών ομάδων επιτυγχάνεται αποκλειστικά χάρη στις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν το διαγωνισμό . Φέτος οι εταιρείες μπορούν να επιλέξουν το νέο πρόγραμμα υποστήριξης «ΜΕΝΤΩΡ», το οποίο προσφέρει τα μέγιστα οφέλη προβολής, μεγάλο αριθμό ομάδων (15), καθώς και τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής στις εκδηλώσεις του GMC 08.