Τη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008 , στις 18.00, στην Αίγλη Ζαππείου διοργανώθηκε η Εκδήλωση Έναρξης του 4ου Διαγωνισμού Ελλάδας Global Management Challenge.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Στρατηγικής, Global Management Challenge ’08, διεξάγεται φέτος για 4η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του ΕΠΑΝ και της ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού. Η εκδήλωση έναρξης του φετινού διαγωνισμού πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας».

Στόχος είναι η ενθάρρυνση της γνωριμίας των επιχειρήσεων με φιλοπρόοδους φοιτητές. Παράλληλα, επιτυγχάνεται η επικοινωνία των επιχειρήσεων της Ελλάδας με τους νέους που σχεδιάζουν και πραγματοποιούν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Φέτος, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της Εκδήλωσης Έναρξης οργανώνεται συζήτηση με θέμα «Επαγγελματική Εξέλιξη: με άξονα την Ελλάδα και διεθνή προσανατολισμό», με στόχο την ενημέρωση των νέων για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Τα δεδομένα για τις επαγγελματικές ευκαιρίες, τα ανοίγματα και οι διαδρομές στην ελληνική και διεθνή αγορά αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς. Οι ομιλητές, εκπρόσωποι εταιρειών με άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας, θα δώσουν το στίγμα της σημερινής κατάστασης, ενώ πολύτιμη θα είναι η συμβολή των εκπρόσωπων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, σχετικά με την εκπαιδευτική ετοιμότητα των Ελλήνων σπουδαστών.

Στο 4ο Διαγωνισμό Ελλάδας συμμετέχουν φοιτητές από όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια, Έλληνες φοιτητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και ομάδες φοιτητών από την Κύπρο.