Ως Χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης όρισε τη σεζόν 2022-2023 η Enel Green Power Hellas, υλοποιώντας σειρά πρωτοβουλιών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία τον Ιούνιο του 2022 υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας και υλοποίησε το πρόγραμμα Break the Stigma, το οποίο αποτελείται από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας.

Η πρωτοβουλία αυτή, μάλιστα, διακρίθηκε με Χρυσό βραβείο στα HR Awards 2022, ενώ αντίστοιχη διάκριση έλαβε και η Σχολή Γονέων, μέσω της οποίας η εταιρεία στέκεται δίπλα στους εργαζομένους της, υποστηρίζοντάς τους τόσο στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και χρόνου με την οικογένεια, όσο και στον ρόλο τους ως γονείς.

Επιπλέον, διοργανώθηκε θεατρική παράσταση για τη Μοναδικότητα, βασισμένη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της LGBTQ κοινότητας στο περιβάλλον εργασίας και την καθημερινότητα τους, ενώ από το 2021 η εταιρεία υποστηρίζει τον αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ, Γιώργο Μουχθή, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα «Valuable 500».

Επίσης, διοργανώθηκε σεμινάριο με θέμα «Αόρατη Αναπηρία: Φάσμα Αυτισμού» ενώ εργαζόμενοι του Ομίλου από όλον τον κόσμο συμμετείχαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Τέλος, για την Ημέρα της Γυναίκας, η εταιρεία υποδέχθηκε στα κεντρικά της γραφεία τις Γεωργία Καλτσή, Πέγκυ Τσουροπλή και Φίλια Μητρομάρα, ενώ στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, επωφελούμενες από την «Εξέλιξη Ζωής», ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και συζήτησαν με στελέχη και γυναίκες μηχανικούς της εταιρείας για τις ευρείες επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει ο τομέας της ενέργειας και τεχνολογίας, και την άρση των εμποδίων για τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών στον κλάδο.