Ενημερωτική συνάντηση του CR Index από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης CRI πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Pentelikon.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Patrick Mallon, International Director & Director of Benchmarking & Reporting του BITC (Business in the Community), αξιολογητών, μελών του ινστιτούτου, εταιρειών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους σε θέματα εταιρικής ευθύνης στο CR Index 2008 και άλλων επιχειρήσεων από την ελληνική αγορά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία τους και να ανταλλάξουν απόψεις για τη συμμετοχή τους στον Πρώτο Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης.

Σημειώνεται ότι ο Δείκτης CR χρησιμοποιείται σε χώρες όπως η Μ. Βρετανία και η Αυστραλία ως εθνικός δείκτης μέτρησης της απόδοσης των επιχειρήσεων στον τομέα της εταιρικής ευθύνης και κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του στην Ελλάδα, συμμετείχε σημαντικός αριθμός ελληνικών εταιρειών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Στην Ελλάδα φέτος διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν στην κατηγορία Silver η Coca-Cola Τρία Έψιλον, η DIAGEO Hellas, ο ΟΤΕ και η Τράπεζα Πειραιώς και στην κατηγορία Bronze οι εταιρείες ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου), MICROSOFT Ελλάς, Piscines Ideales και η Regency Entertainment. Η προθεσμία υποβολής στοιχείων για το CR Index 2009 είναι στις 15 Οκτωβρίου 2009.