Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου παραμένει σε ισχύ η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και, κατά συνέπεια, η υποχρέωση καταβολής του επιδόματος γάμου και χορήγησης των ειδικών αδειών, που αυτή προβλέπει για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ. Στο τελικό κείμενο του νέου Μνημονίου και του νόμου 4336 (ΦΕΚ 94/14-8-2015) με τα προαπαιτούμενα προβλέπεται η Διατήρηση της ισχύος της ΕΓΣΣΕ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, αφού καταργείται μόνο η πρώτη παράγραφος του άρθρου 72 του ν. 4331/15 για την αύξηση από τους 3 στους 6 μήνες της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που μονομερώς είχε συμφωνηθεί μαζί με την παράταση της ΕΓΣΣΕ, ο πρώην υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Η παράταση της ΕΓΣΣΕ (της δεύτερης παραγράφου του άρθρου 72) έγινε λίγο πριν τη ψήφισης του νέου Μνημονίου, με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, σε συμφωνία με τους θεσμούς και ύστερα από την αντίδραση της ΓΣΕΕ, η οποία είχε καλέσει την κυβέρνηση να κρατήσει «ζωντανή» τη Σύμβαση. Με αυτά τα δεδομένα, δεν δημιουργείται κανένα νομικό κενό έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε ό,τι αφορά την καταβολή του επιδόματος γάμου και τη χορήγηση ειδικών αδειών στις επιχειρήσεις-μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων που υπογράφουν την ΕΓΣΣΕ.

Η ΓΣΕΕ και οι τρεις ανώτατες εργοδοτικές οργανώσεις έχουν, έως τότε, το χρονικό περιθώριο να παρατείνουν την ισχύ της ΕΓΣΣΕ εφόσον δεν δοθεί διά της νομοθετικής οδού άλλη λύση. Ταυτόχρονα, επανέρχεται άμεσα η τρίμηνη μετενέργεια ισχύος των κανονιστικών όρων συλλογικών συμβάσεων μετά τη λήξη ή την καταγγελία τους, δηλαδή η ισχύουσα από το 2012 νομοθεσία που προβλέπει ότι αν δεν συμφωνηθεί διαφορετικά -ακόμη και με ατομική σύμβαση εργασίας- μετενεργούν μόνο ο βασικός μισθός και 4 επιδόματα (ωρίμασης, τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας).