Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο που πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Μαΐου, η KPMG παρουσίασε τα αποτελέσματα του 4ου CEO Outlook, το οποίο για πρώτη φορά περιέχει ελληνικά ευρήματα.

Σύμφωνα με τα σημαντικότερα ευρήματα, παρότι οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι ανά τον κόσμο ήταν μέχρι πρότινος σχετικά αισιόδοξοι όσον αφορά στην ευρύτερη οικονομία, αλλά και στις συνολικές προοπτικές της χώρας τους, η αισιοδοξία τους αυτή έχει μετριαστεί από μια υγιή δόση ρεαλισμού, με περισσότερους από τους μισούς (55%) να αναμένουν συγκρατημένους ρυθμούς ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της επιχείρησής τους. Οι περισσότεροι από τους μισούς CEOs (52%) δηλώνουν ότι πρέπει πρώτα να πιάσουν τους στόχους της ανάπτυξης και έπειτα να προχωρήσουν σε προσλήψεις.

Ταυτόχρονα, οι CEOs προσπαθούν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους υπό συνθήκες σημαντικών δημογραφικών μεταβολών, γεωπολιτικής αστάθειας και -κατά γενική ομολογία- αναπόφευκτων μελλοντικών κυβερνοεπιθέσεων, με το 59% να δηλώνει ότι νιώθει προσωπικά υπεύθυνο για την προστασία των δεδομένων των πελατών του. Επίσης, ο επαναπροσδιορισμός της επιχείρησης προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Millennials αποτελεί προτεραιότητα για το 38% των CEOs. Σημειώνεται ότι η εν λόγω έρευνα, καταγράφει τις προτεραιότητες, τις προκλήσεις αλλά και τις προσδοκίες 1.300 CEOs για διάστημα τριών ετών σε ορισμένες από τις 11 κύριες χώρες του κόσμου και 11 κλάδους.