Στην εποχή που βασικός στόχος των στελεχών είναι να διακριθούν αναδεικνύοντας τον καλύτερό τους εαυτό και να κερδίσουν τις εντυπώσεις, το βιβλίο του Δρ Γιάννη Κριτσωτάκι προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και τεχνικές που εξασφαλίζουν την επιτυχία.
Γράφει η Μαρία Παπάζογλου, Career & Executive Coach, Corporate Trainer, NLP Master Practitioner

Tη βίβλο του Personal Branding αποτελεί για εμένα το βιβλίο αυτό, αφού στον πυρήνα του βρίσκεται το γεγονός ότι συχνά δεν έχουμε δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια καλή πρώτη εντύπωση και να ενισχύσουμε το προσωπικό μας brand. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος σχηματίζει άποψη σχετικά με την προσωπικότητα του άλλου στα πρώτα 7 δευτερόλεπτα της επικοινωνίας.

Με εύκολα αντιληπτό και άμεσα εφαρμόσιμο τρόπο, ο συγγραφέας αναλύει τις μεθόδους για να αυξήσουμε την αποδοχή και την ελκυστικότητά μας, μέσα από έναν άριστο συνδυασμό επικοινωνίας σε διάφορα επίπεδα – εικόνα, γλώσσα σώματος, φωνή, λεξιλόγιο- καθώς και τη συμπεριφορά που επιδρά καθοριστικά σε κάθε είδους σχέσεις.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα «δώρο» του Δρ Γιάννη Κριτσωτάκι προς τα στελέχη των επιχειρήσεων. Έχει προκύψει μετά από την 30ετή προσωπική παρατήρηση του και την προσφορά του ως συμβούλου και εκπαιδευτή, έχοντας υποστηρίξει χιλιάδες στελέχη για να ανελιχθούν στην κορυφή.

Με φωτογραφίες, έξυπνο λόγο και προσωπικά βιώματα του συγγραφέα, η ανάγνωση γίνεται απολαυστική, ενώ τα HR στελέχη μπορούν οι ίδιοι να χρησιμοποιήσουν πρακτικές και να λειτουργήσουν ως role models, αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση αυτή στις ομαδές τους, αλλά και στο σύνολο του οργανισμού.

Ομολογώ πως το διάβασα απνευστί και με ενθουσίασε τόσο που αποτέλεσε έμπνευση για να εντρυφήσω στο θέμα. Και αυτό γιατί όλοι θέλουμε να ξεχωρίζουμε, όλοι θέλουμε να καταξιωθούμε επαγγελματικά.