Συνεχείς είναι οι ανακοινώσεις για επενδύσεις μεγάλων ομίλων στην Ελλάδα με σκοπό την αξιοποίηση του υψηλού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας.

Η Microsoft επιβεβαίωσε σε συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών της με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά την πρόθεσή της για λειτουργία κέντρου επαφής και υποστήριξης (contact center) στην Αθήνα με προοπτική δημιουργίας συνολικά 550 θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία γνωστοποίησε τα πλάνα της για τη δημιουργία κέντρου καινοτομίας, όπου θα αναπτύσσονται νέες συνταγές και πρωτοποριακές τεχνικές ζυθοποίησης για καινοτόμα προϊόντα και συσκευασίες, τα πιο επιτυχημένα από τα οποία θα μπαίνουν και στην παραγωγή. Επένδυση στη δημιουργία κέντρου ανάπτυξης εφαρμογών στην Ελλάδα προωθεί και ο βελγικός όμιλος Delhaize μέσω της εδώ θυγατρικής του, ΑΒ Βασιλόπουλος.

Συγκεκριμένα, η Delhaize δημιουργεί στην Ελλάδα ένα κέντρο αριστείας (centre of excelence). Αυτού του είδους τα κέντρα αναπτύσσουν εξειδικευμένες λύσεις λογισμικού, σε επίπεδο λιανεμπορίου, καθορίζουν στρατηγικές τεχνολογίας, διαχειρίζονται τις περιφερειακές εφαρμογές και την περιφερειακή υποδομή, με απώτερο στόχο τη δημιουργία βέλτιστων πρακτικών και την εξέλιξη της οργάνωσης του ομίλου.