Ο Αθανάσιος Παπαγγελής, CEO της Epignosis, εξηγεί γιατί οι βασικότερες ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις, αλλά και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, ευνοούν τις ευέλικτες λύσεις εκπαίδευσης και αναλύει το value proposition της εταιρείας στον τομέα των συστημάτων διαχείρισης μάθησης.

  HR Professional: Ποιοι είναι οι κύριοι τομείς δραστηριοποίησης της Epignosis και ποιοι οι επιχειρηματικοί σας στόχοι;

Αθανάσιος Παπαγγελής: H Epignosis είναι ένα ελληνικό success story στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων διαχείρισης μάθησης (learning management systems, LMS). H εταιρεία έχει 6000 πελάτες παγκοσμίως, 60% των οποίων είναι στη βόρεια Αμερική.

Προσπαθούμε να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα λύσεων για τις επιχειρήσεις και για όλους τους κλάδους, από τον κατασκευαστικό μέχρι τον τουρισμό και την υγεία. Το πρώτο προϊόν μας, το eFront, παρέχει μια πλήρη, ευέλικτη, παραμετροποιήσιμη και ασφαλή λύση για εκπαίδευση και απευθύνεται σε μεγαλύτερους οργανισμούς. Το δεύτερο προϊόν μας, το TalentLMS, είναι μια cloud λύση για εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού τους, με την ελάχιστη δυνατή επένδυση σε χρόνο και resources, ενώ το τρίτο προϊόν μας, το TalentCards, στοχεύει στη συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για την εκπαίδευση εργαζομένων, οι οποίοι δεν εργάζονται πάνω σε υπολογιστές.

Στόχος της εταιρείας είναι να εδραιωθεί ως leader στην παγκόσμια αγορά των εταιρικών λύσεων εκπαίδευσης.

  HR P.: Το TalentLMS συγκαταλέγεται στις κορυφαίες λύσεις εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως. Ποια είναι τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα;

Α.Π: Η πλατφόρμα TalentLMS (talentlms.com), ο «σταρ» των προϊόντων μας, με πάνω από 5000 πελάτες παγκοσμίως, απευθύνεται σε επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους. Ξεχωρίζει για τα πλούσια χαρακτηριστικά και την ευκολία στη χρήση του. Επίσης, δεν απαιτούνται τεχνικές γνώσεις, αφού οποιοσδήποτε γνωρίζει να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι σε θέση να σχεδιάσει μαθήματα για την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού του. Το TalentLMS βαθμολογείται με 4,6 στα 5 αστέρια από τους χρήστες παγκοσμίως και αυτό που το κάνει ελκυστικό, βάσει των reviews που λαμβάνουμε, είναι η χρηστικότητα του σε συνδυασμό με την αποδοτική υποστήριξη και την ανταγωνιστική του τιμή.

  HR P.: Πώς διαφοροποιείται το eFront που ήταν το πρώτο προϊόν της εταιρείας;

Α.Π: Το eFront (efrontlearning.com) απευθύνεται, κυρίως, σε μεγαλύτερους οργανισμούς που προτιμούν να διατηρούν το σύστημα εκπαίδευσης των εργαζομένων τους σε δικούς τους server, προκειμένου να έχουν ενισχυμένο επίπεδο ασφαλείας. Η πλατφόρμα προσαρμόζεται πλήρως στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη – είτε σχεδιάζεται από τη δική μας ομάδα με «custom integrations» είτε παρέχεται ως βάση, πάνω στην οποία η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να χτίσει τα δικά της χαρακτηριστικά. Στις μεγαλύτερες εταιρείες που έχουν επιλέξει το eFront για την εκπαίδευση των εργαζομένων τους περιλαμβάνονται η Alpha Bank και η Schneider Electric.

  HR P.: Ποια ανάγκη γέννησε τη δημιουργία του TalentCards που αποτελεί το νεότερο προϊόν της εταιρείας; Τι δυνατότητες παρέχει;

Α.Π: Οι άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούμε συνεχώς τα κινητά μας, ενώ, παράλληλα, ζούμε στην εποχή των αμέτρητων περισπασμών από πληροφορίες, apps και notifications, οι οποίοι έχουν μειώσει τη διάρκεια της προσοχής και τη δυνατότητα συγκέντρωσης μας. Αυτό επηρεάζει δραματικά και τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε αλληλοεπιδρώντας με την πληροφορία. Για να διαχειριστούμε, λοιπόν, το πρόβλημα έλλειψης προσοχής, σχεδιάσαμε μια πλατφόρμα μάθησης για το κινητό μέσα από πολύ μικρά κομμάτια πληροφορίας- αυτή η τεχνική λέγεται micro-learning. Μέσω του TalentCards (talentcards.com) οι εταιρείες μπορούν να εκπαιδεύουν μαζικά το ανθρώπινο δυναμικό τους, μεταφέροντας μικρές «δόσεις» πληροφορίας μέσω εφαρμογής στο κινητό τους τηλέφωνο. Πρόκειται, δηλαδή, για μια ιδανική πλατφόρμα εκπαίδευσης πάνω σε απλά θέματα, όπως είμαι οι κανόνες ασφαλείας, η συμμόρφωση και η ενημέρωση για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, λόγω της εξαιρετικά απλής φύσης του, το TalentCards είναι κατάλληλο και για ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν υπολογιστές στην καθημερινότητα τους.

  HR P.: Ποιες είναι οι βασικότερες ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εταιρείες σε ότι αφορά το e-learning και πώς μπορεί να συνδράμει η Epignosis;

Α.Π: Η online εκπαίδευση βοηθά τις εταιρείες στην αύξηση της παραγωγικότητας, τη μείωση των ατυχημάτων, τη συμμόρφωση σε απαιτήσεις, αλλά και τη διαρκή επιμόρφωση των εργαζομένων. Επιπλέον, οι απαιτήσεις της καθημερινότητας ευνοούν ευέλικτες λύσεις εκπαίδευσης χωρίς χρονικούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς. Σε σχέση με τις άλλες εναλλακτικές, η online εκπαίδευση αποτελεί και μια πολύ πιο φθηνή λύση, με χαρακτηριστικά επαναληψιμότητας, αλλά και εύκολη πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία και αναφορές. Τέλος, η online εκπαίδευση βρίσκεται στην καρδιά του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, καθώς η ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για digital transformation καθιστά απαραίτητο και το «upskilling» των εργαζομένων.

  HR P.: To 2019 το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας σας αυξήθηκε κατά 50%. Ποιες κινήσεις οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη;

Α.Π: Τα τελευταία χρόνια, το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας γνωρίζει μια ετήσια αύξηση της τάξης του 50%. Σε αυτό σε μεγάλο βαθμό συνέβαλε η επιτυχία του TalentLMS, το οποίο από την πρώτη μέρα δημιουργίας του «βγήκε» εκτός των ελληνικών συνόρων, λαμβάνοντας σημαντικά μερίδια αγοράς, αλλά και δημιουργώντας ανάγκες για νέους συνεργάτες. Έτσι, η εταιρεία έχει προσελκύσει ταλέντο και από το εξωτερικό τόσο στο γραφείο της Αθήνας, όσο και στα γραφεία μας ανά τον κόσμο. Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι, βάση και του προγράμματος ανάπτυξής μας, προβλέπουμε την δημιουργία αρκετών επιπλέον καλών θέσεων εργασίας (www.epignosishq.com/careers).

  HR P.: Πώς διαμορφώνεται η στρατηγική της εταιρείας για το 2020;

Α.Π: Ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας για το 2020 είναι η διατήρηση των ίδιων ρυθμών ανάπτυξης μέσα από ένα πρόγραμμα επενδύσεων στην τεχνολογία, στην εικόνα των προϊόντων (branding), στο δίκτυο των συνεργατών, αλλά και στη δομή και στην οργάνωση της. Επιπροσθέτως, αναπόσπαστο τμήμα της στρατηγικής μας αποτελεί και η ανάπτυξη βιβλιοθήκης έτοιμων μαθημάτων, έτσι ώστε να προσφέρουμε, πλέον, μια ολοκληρωμένη λύση εκπαίδευσης και όχι μόνο την τεχνολογική πλατφόρμα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EPIGNOSIS
H Epignosis ιδρύθηκε το 2012 από τον Αθανάσιο Παπαγγελή και τον Δημήτρη Τσίγκο και έχει εξελιχθεί σε ένα success story στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων διαχείρισης μάθησης (LMS). Έχει 6000 πελάτες, 60% των οποίων στη βόρεια Αμερική και τα τρία προϊόντα της εταιρείας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων για τις επιχειρήσεις και για όλους τους κλάδους.
Το TalentLMS (talentlms.com) είναι μια cloud λύση για εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού τους με την ελάχιστη επένδυση σε χρόνο και resources, ενώ το eFront (efrontlearning.com) απευθύνεται σε μεγαλύτερους οργανισμούς παρέχοντας μια πλήρη, παραμετροποιήσιμη και ασφαλή λύση για εκπαίδευση. Το νεότερο προϊόν, το TalentCards (talentcards.com), είναι μια πλατφόρμα μάθησης για το κινητό τηλέφωνο που είναι ιδανική για εργαζομένους που δε χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή στην καθημερινότητά τους.