Στην Αθήνα βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα η Francoise Gri, Επικεφαλής ManpowerGroup Νοτίου Ευρώπης και Πρόεδρος του Ομίλου για τη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Francoise Gri, μαζί με τη Δρ. Βενετία Κουσία, Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της ManpowerGroup στην Ελλάδα, συναντήθηκαν με ανώτατα στελέχη από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής αγοράς, σε μια προσπάθεια μεταφοράς γνώσης και εμπειριών, σε σχέση με τη βέλτιστη διαχείριση των θεμάτων που άπτονται του ανθρώπινου δυναμικού, στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

«Εντυπωσιάστηκα από τις ιδέες, τη δυναμική, τη διάθεση των Ελλήνων που συνάντησα. Μιλήσαμε για το ταλέντο και τη γνώση, που υπάρχουν σε αφθονία στη χώρα, αλλά και για την έλλειψη συνεργασίας της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας- πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και στη Γαλλία, τα θέματα της αδήλωτης εργασίας, που είναι ένα πολύ καυτό θέμα και στην Ιταλία. Συζητήσαμε επίσης την έλλειψη σύνδεσης της Ελλάδας με την παγκόσμια αγορά, όπου υπάρχει μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης, με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία. Μοιραστήκαμε εμπειρίες και έργα που έχουμε πραγματοποιήσει με νέες μορφές συνεργασίας και νέες υπηρεσίες, σε όλον τον κόσμο, αλλά ειδικότερα στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης» δήλωσε η F. Gri και προσέθεσε «Δεν μας επιτρέπεται να είμαστε απαισιόδοξοι, για το μέλλον της Ελλάδας ή της Ευρώπης. Έχουμε ένα απίστευτο δυναμικό – πρέπει να το βοηθήσουμε να δουλέψει προς τη σωστή κατεύθυνση. Κι αυτό θα γίνει μόνο μέσα από συνεργασίες».

Η F. Gri, είναι Πρόεδρος της ManpowerGroup Γαλλίας από το 2007 και Πρόεδρος της ManpowerGroup για την περιοχή της Νοτίου Ευρώπης από το 2011. Τα τρία τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 50 πιο επιτυχημένες γυναίκες στο περιοδικό Fortune. Το 2009, η F. Gris έλαβε το Chevalier de la Legion d’Honneur, ισοδύναμο με τον τίτλο Ιππότη για τους Γάλλους, από τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Jean-Pierre Raffarin. Επίσης, το 2003 έλαβε το Chevalier de l’Ordre National du Merite, το οποίο απονέμεται από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.