Η Βασιλική Αναγνώστου, Γενική Διευθύντρια και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Epsilon Net, μίλησε στο HR PROFESSIONAL για την πορεία της εταιρείας μέχρι σήμερα, τους βασικούς παράγοντες που συμβάλουν στην ανάπτυξη της και δίνει το «στίγμα» του Ομίλου για την επόμενη τριετία.

HR Professional: Η αγορά στο σύνολό της έχει δοκιμαστεί για πέντε και πλέον χρόνια μέσα στην κρίση και, μολαταύτα, η Epsilon Net δείχνει όχι μόνο ότι την έχει ξεπεράσει, αλλά έχει αναπτυχθεί και με σημαντικούς ρυθμούς. Δώστε μας, αν θέλετε, μια εικόνα για το πώς η εταιρεία το έχει καταφέρει αυτό.

Βασιλική Αναγνώστου: Είναι αλήθεια ότι, στην Epsilon Net είχαμε διαισθανθεί την κρίση πολύ πριν αυτή εκδηλωθεί και εξαπλωθεί σε όλη την αγορά. Έτσι, την αντιμετωπίσαμε από την αρχή της ακόμη ως μια πρόκληση, ως μια ευκαιρία. Να γίνουμε ακόμη πιο πελατοκεντρικοί, να προσφέρουμε καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες, ανταγωνιστικότερες τιμές, να οργανώσουμε καλύτερα όλα τα τμήματα και να γίνουμε αποδοτικότεροι σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας. Με αυτή την εταιρική φιλοσοφία οδηγηθήκαμε στα εξαιρετικά αποτελέσματα τουλάχιστον των τελευταίων τεσσάρων ετών. Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι, το 2014 αυξήσαμε τον κύκλο εργασιών κατά 26,56% και τα κέρδη προ φόρων κατά 26,57%. Την ίδια στιγμή, εκμηδενίσαμε τον τραπεζικό δανεισμό, ενώ καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε με ίδια κεφάλαια μεγάλες επενδύσεις σε τεχνολογίες νέας γενιάς και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι, παρά τη συνεχή αύξηση του προσωπικού της εταιρείας που σήμερα ξεπερνά τα 350 άτομα, είμαστε ένα συμπαγές οικοδόμημα με κοινό όραμα, πιο ώριμοι από ποτέ και έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του κάθε εργαζόμενου με το εταιρικό όραμα και στόχο. Όλη η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μέχρι σήμερα, όπως επίσης τα ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών, αποτέλεσαν μερικούς από τους λόγους για τους οποίους η Epsilon Net είναι η μόνη εταιρεία πληροφορικής που έχει διακριθεί ως National Champion για 3η συνεχόμενη χρονιά στα European Business Awards. Μάλιστα, φέτος διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις δέκα καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στην κατηγορία «Επιχείρηση της Χρονιάς».

HR Professional: Για πολλούς η επόμενη τριετία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία των επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά. Εσείς πάνω σε ποια κατεύθυνση σχεδιάζετε ότι θα κινηθεί η εταιρεία την περίοδο αυτή;

Βασιλική Αναγνώστου: «Η πετυχημένη συνταγή, δεν αλλάζει», λέει ο σοφός λαός μας. Η «πετυχημένη συνταγή» της Epsilon Net δεν είναι άλλη από το ίδιο της το όραμα που την έχει αναδείξει σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα και, επίσης, αποτέλεσε «κλειδί» για την ανάπτυξη της ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρίσης: αποτελεσματική και ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των πελατών και της αγοράς, μέσω επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα και, φυσικά, στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, η Epsilon Net προχώρησε στην ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας PYLON. Η εταιρεία όμως, συνεχίζει να εξελίσσει την πλατφόρμα επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες που αποδεδειγμένα αποτελούν την επόμενη τάση της αγοράς, όπως οι τεχνολογίες cloud και mobile.

Βασισμένοι στην τεχνολογία του PYLON Cloud, για παράδειγμα, έχουμε ολοκληρώσει μεγάλα έργα όπως αυτό με το ΣΕΠΠΠ (Συνεταιρισμός Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης) με πάνω από 500 εγκαταστάσεις, ενώ για το 2014 πραγματοποιήσαμε πάνω από 650 εγκαταστάσεις σε έργα μισθοδοσίας και HR. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, τις λύσεις μισθοδοσίας και HRM της Epsilon Net τις εμπιστεύονται από μικρές επιχειρήσεις μέχρι μεγάλες εταιρείες πολλών χιλιάδων εργαζομένων, όπως η Motor Oil, τα Public, ο Μασούτης, η IBM κ.ά. Πέραν όλων των παραπάνω βέβαια, κεφαλαιώδες για την ανάπτυξη της Epsilon Net αποτελεί το γεγονός ότι πλέον η εταιρεία στοχεύει και σε νέες αγορές που εμφανίζουν σημαντική ανάπτυξη και προοπτικές στην Ελλάδα, όπως οι «κάθετες αγορές» του ξενοδοχειακού κλάδου, του κλάδου εστίασης και της λιανικής. Ακριβώς για αυτές τις αγορές έχουμε αναπτύξει τις εξειδικευμένες λύσεις PYLON Hospitality, PYLON Restaurant, PYLON Retail, και PYLON CRM προκειμένου να τις καθιερώσουμε ως κορυφαίες στην αγορά.

HR Professional: Η εταιρεία σας πολύ συχνά κάνει λόγο για την «επιστημονικότητα» της στο χώρο της, όπως επίσης και για το ανθρώπινο δυναμικό της. Πώς ακριβώς αυτοί οι δύο παράγοντες συνεισφέρουν στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Epsilon Net και σε ποιο βαθμό;

Βασιλική Αναγνώστου: Από την πρώτη μέρα ίδρυσης της εταιρείας γνωρίζαμε ότι, οι παρεχόμενες υπηρεσίες και προϊόντα της θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται από ένα υψηλό επίπεδο επιστημονικότητας προκειμένου να εξυπηρετήσουν την ιδιαίτερα απαιτητική αγορά των λογιστών, οικονομολόγων και στελεχών Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια λοιπόν, η εταιρεία επενδύει σε αυτόν τον τομέα και διαθέτει, πάνω από 30 επιστημονικούς συμβούλους και ένα 70μελές ειδικό τμήμα επιστημονικής υποστήριξης -κάτι μοναδικό για τα σημερινά δεδομένα της αγοράς- μέσω του οποίου εξασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανάγκη των πελατών για άμεση και πλήρη κάλυψη.

Με δεδομένη, λοιπόν, την επιστημονικότητα της εταιρείας και αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη των πελατών μας και συνολικά της αγοράς, επαναλαμβάνουμε και φέτος την πρωτοβουλία των δωρεάν, πανελλαδικών εργατικών ημερίδων. Τις ημερίδες αυτές θα τις καθιερώσουμε ως θεσμό στην Epsilon Net συνεχίζοντας αυτό που ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια όπου και διοργανώσαμε ημερίδες σε 36 πόλεις της Ελλάδας με περισσότερες από 10.000 συμμετοχές. Όσον αφορά συνολικότερα το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, όπως είχα προαναφέρει, είναι αρωγός του οράματος μας και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην επιτυχία μας.

Με αυτό στο μυαλό μας και θεωρώντας ως δεδομένο ότι το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον αποτελεί βασικό παράγοντα στην αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των εργαζομένων, προχωρήσαμε σε σημαντικές επενδύσεις σε καινούργιες κτιριακές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε μια σειρά προγραμμάτων επιβράβευσης των εργαζομένων. Αποκορύφωμα όλων αυτών των ενεργειών, αποτέλεσε η βράβευση της εταιρείας ως Best Place to Work για το 2015. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το συγκεκριμένο βραβείο, αφού αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη ότι η βασική φιλοσοφία της Epsilon Net που θέλει τον εργαζόμενο στο επίκεντρο της, παραμένει αναλλοίωτη και αναγνωρίζεται από αυτόν ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις.


Τα βασικά υποσυστήματα PYLON HRM που εφαρμόζονται σε εγκαταστάσεις μεγάλων εταιρειών και ομίλων:

Μισθοδοσία

 • Δυναμική Διαχείριση Σ.Σ.Ε. Αυτόματη δημιουργία Επιχειρησιακών & Ατομικών συμβάσεων. On line ενημέρωση για μισθολογικές μεταβολές & πορεία συμβάσεων (Λήξη, Καταγγελία, Υποχρεωτικότητα, Κατάργηση Επιδομάτων, Πάγωμα Ωρίμανσης).
 • Πλήρης Κάλυψης κάθε είδους Απασχόλησης-Ειδικές Κατηγορίες: Καλύπτει πλήρως τη Μισθοδοσία κάθε είδους επιχείρησης και κάθε είδους απασχόλησης. Μισθοδοσία Ναυτιλιακών, Οικοδομικών, Εκπαιδευτηρίων, Ξενοδοχείων, Δημοσίου Τομέα.
 • Μαζικός Υπολογισμός Μισθοδοσίας: Διαχείριση και υπολογισμός της μισθοδοσίας ξεχωριστά για κάθε εταιρεία είτε ανά υποκατάστημα είτε ανά τμήμα απασχόλησης. Εναλλακτικοί τρόποι υπολογισμών με βάση τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης
 • Πληρότητα Εκτυπώσεων–Σύγχρονα Εργαλεία Σχεδίασης & Παραμετροποίησης.

HRM

 • Ολοκληρωμένη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού: Οργάνωση Βιογραφικών, Παρακολούθηση Συνεντεύξεων, Αξιολόγηση Υποψηφίων & Επιδόσεων Προσωπικού, Υγιεινή & Ασφάλεια Εργαζομένων.
 • Job Description: Οργανόγραμμα, Διαχείριση Θέσεων Εργασίας, Συσχετίσεις Θέσεων, Αξιολόγηση.
 • Εκπαίδευση-Κατάρτιση εργαζομένων, Προγραμματισμός Εκπαιδεύσεων, ΛΑΕΚ.
 • Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ανταμοιβών, Πολιτική μισθών.
 • Δυναμική Διαχείριση-Πολιτική Αδειών: Προγραμματισμός Αδειών, Διαχείριση όλων των τύπων αδείας.
 • Διαχείριση Ταξιδίων, Στόλου Οχημάτων, Mobile Phone Management.

Ωρομέτρηση

 • Σύστημα Καταγραφής Παρουσιών (hardware): Υπερσύγχρονες και πολλαπλές επιλογές καταγραφής παρουσιών με δυνατότητα διαχείρισης απεριόριστων εγκαταστάσεων τερματικών αλλά και εργαζομένων.
 • Αυτόματο σύστημα επικοινωνίας με σταθμούς ωρομέτρησης: Εργαλείο ελέγχου κινήσεων, μηνυμάτων, σφαλμάτων. Αυτόματη μετατροπή αδειών, ασθενειών, αργιών σε ώρες απασχόλησης.
 • Ευέλικτη διαχείριση ωραρίων: Προγραμματισμός πλάνου εργασίας, (ελεύθερο, ημερήσιο, κυλιόμενο ωράριο), Παράμετροι & Κανόνες ωρομέτρησης, Βαρδιολόγιο.
 • On line ενημέρωση μισθοδοσίας, Υποσύστημα έξυπνων αναφορών.

Οικονομική Πληροφόρηση & Business Intelligence

 • Κατάρτιση Προϋπολογισμών, Σενάρια προσλήψεων, απολύσεων, μισθολογικών μεταβολών, υπερωριών, Απολογιστική παρακολούθηση και σύγκριση.
 • Σενάρια προβλέψεων αποζημιώσεων συνταξιοδότησης, απόλυσης, αδείας.
 • Κοστολογική οργάνωση: Άρθρα Γ.Λ. & Α.Λ., Αυτόματη γέφυρα με λογιστικές – εμπορικές εφαρμογές.
 • Β.Ι. με γραφήματα, αναφορές, στατιστικά, έξυπνες αποφάσεις.

Employee Self Service

 • Διαχείριση αιτημάτων, Σύστημα εγκρίσεων: άδειες, προκαταβολές, δάνεια, παροχές ωράρια εργασίας, κάλυψη θέσεων εργασίας, υπερωρίες, αξιολογήσεις προσωπικού, εκπαιδεύσεις.
 • Αλληλεπίδραση προϊσταμένων και υφισταμένων.
 • Εκτύπωση βεβαιώσεων, εγγράφων από τον κάθε εργαζόμενο.
 • CRM Ανθρωπίνου Δυναμικού: Διαχείριση εργασιών, Επαφών. Ημερολόγιο Υπενθυμίσεων, Κόμβος Συζητήσεων. Access Security
 • Υπερσύγχρονος μηχανισμός διαχείρισης χρηστών, Καταγραφή εργασιών.
 • Πλήρης ιστορικότητα μισθοδοσίας και διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού.
 • Alert tools: προειδοποιητικά και απαγορευτικά μηνύματα με πλήρης καθοδήγηση και ασφάλεια του χρήστη.

Υποστήριξη

 • Άμεση, έγκυρη, επιστημονική εργατική, φορολογική και τεχνική υποστήριξη από το βραβευμένο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Epsilon Net.
 • Ειδική γραμμή εργατολόγων και συμβούλων HR.
 • Άμεση πρόσβαση μέσα από το σύστημα PYLON στα web based προϊόντα επιστημονικής ενημέρωσης. On Line Τράπεζα νόμων – εγκυκλίων – αποφάσεων & Komvos επιστημονικών απαντήσεων.
 • Αυτοματοποιημένες αναβαθμίσεις της εφαρμογής μέσω Internet με όλες τις αλλαγές της νομοθεσίας και τεχνολογικές και λειτουργικές εξελίξεις χωρίς επιπλέον κόστος και χωρίς παραμετροποιήσεις.
 • Άμεση μετάπτωση δεδομένων από άλλες εφαρμογές. Τμήμα δια ζώσης και απομακρυσμένων εκπαιδεύσεων.