Επαγγελματικά ταμεία, και συνεργασία ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών -Ταμείων στους τομείς των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, καθώς και της Υγείας, προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

«Ξεκινά διάλογος με τις ασφαλιστικές εταιρείες για να αναλάβουν ρόλο στην Κοινωνική Ασφάλιση», είπε ο Ρ. Σπυρόπουλος, και μίλησε για τη δημιουργία Επαγγελματικών Ταμείων στα οποία οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν τις εισφορές τους, και τη διαχείριση των οποίων θα έχουν ασφαλιστικές εταιρείες, όπως συμβαίνει σε πλήθος ευρωπαϊκών χωρών.

«Οι δρόμοι μας με την ιδιωτική ασφάλιση είναι παράλληλοι, διακριτοί, αλλά όχι αντίθετοι», είπε μιλώντας για το λεγόμενο Γ’ Πυλώνα της ασφάλισης, δηλαδή τα Επαγγελματικά Ταμεία, σε εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το μνημόνιο, από το 2015 και μετά έρχονται σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα για τους νεοεισερχόμενους.

Συγκεκριμένα, το σύστημα γι’ αυτούς τους ασφαλισμένους μετατρέπεται από καθορισμένων παροχών που είναι σήμερα, σε καθορισμένων εισφορών, δηλαδή κάθε ένας θα παίρνει ότι εισφορές δίνει, αλλαγή που μεταφράζεται σε ακόμη μικρότερες συντάξεις, και άρα ευκαιρία για τις ασφαλιστικές εταιρείες να καλύψουν το κενό αυτό.