Ανακοινώθηκαν από το Great Place to Work® Institute Hellas τα φετινά αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces που αναδεικνύει τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Oι εταιρείες που ξεχωρίζουν μοιράζονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους: 10 εταιρείες με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και 10 εταιρείες με 50 έως 250 εργαζόμενους.

Οι εταιρείες που διακρίνονται λοιπόν για το 2010 είναι οι εξής:

 Best Workplaces 2010

 Οι 10 καλύτερες εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους  Οι 10 καλύτερες εταιρείες που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους
 1 Coca-Cola Τρία ‘Εψιλον  1 Bristol-Myers Squibb
 GlaxoSmithKline Pharma  2 ΨΗΜΙΤΗ AE
 ABBOTT LABORATORIES ΕΛΛΑΣ  3 Manpower
 4 Tasty Foods  ΑΙΩΝ
 5 AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ  5 Data Communication ΑΕ
 6 ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕ  6 CHARTIS
 7 AstraZeneca AE  7 International Life ΑΕΑΖ
 8 Wurth Hellas  8 Medtronic Hellas
 9 Club Hotel Casino Loutraki  9 Genesis Pharma
 10 Ericsson Hellas  10 Xerox Hellas AEE

Η έρευνα αξιολόγησης Best Workplaces διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα από το Great Place to Work® Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνεισφορά του τμήματος εφαρμοσμένης έρευνας του ALBA Graduate Business School.

Στη φετινή έρευνα αξιολογήθηκαν 49 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που απασχολούν στο σύνολό τους πάνω από 28.700 εργαζομένους.

Το ποσοστό των εργαζομένων που απάντησαν στην έρευνα ανήλθε γύρω στο 75%. Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή των εταιρειών είναι σε εθελοντική βάση.

Η τελική αξιολόγηση των εταιρειών βασίζεται κατά τα δύο τρίτα στις απαντήσεις των υπαλλήλων τους, γεγονός που καθιστά την έρευνα μοναδική ως προς τη μεθοδολογία της, αφού η γνώμη των εργαζομένων είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην κατάταξη της κάθε εταιρείας. Τα ερωτηματολόγια των εργαζομένων είναι εμπιστευτικά, συμπληρώνονται ανώνυμα από τους εργαζόμενους και αποστέλλονται απευθείας στους αξιολογητές.

Η βράβευση των 20 εταιρειών θα γίνει στις 21 Απριλίου κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης.

Οι εταιρείες που βραβεύονται στην Ελλάδα θέτουν αυτόματα υποψηφιότητα για τη λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Μάιο στη Μαδρίτη.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη μεθοδολογία της έρευνας και τα αποτελέσματά της ανατρέξτε στο site www.greatplacetowork.gr.