Ο 1 στους 5 εργαζόμενους επιλέγει να εργάζεται από το σπίτι, προκειμένου να αποφεύγει ενοχλητικές συμπεριφορές από τους συναδέλφους του. Αυτό δείχνει νέα έρευνα της Indeed στο Ηνωμένο Βασίλειο, με δείγμα πάνω από 1.000 εργαζόμενους και 500 εργοδότες.

Βάσει των ευρημάτων, συμπεριφορές όπως το κουτσομπολιό (34%), οι βρισιές (19%) και το φλερτ (18%) αποτελούν τους κορυφαίους λόγους που οι εργαζόμενοι επιλέγουν την εξ αποστάσεως εργασία, ενώ το 21% έχει κουραστεί από τους συναδέλφους που μοιράζονται καθημερινά υπερβολικά πολλές προσωπικές πληροφορίες.

Εντούτοις, σύμφωνα με την έρευνα, η τηλεργασία δεν αποτελεί πανάκεια, αφού και σε αυτή την περίπτωση καταγράφονται ενοχλητικές συμπεριφορές από τους συναδέλφους, όπως να μην απαντούν σε μηνύματα και emails (34%), να καπνίζουν κατά τη διάρκεια των βιντεοκλήσεων (26%) και να ξεχνούν να κάνουν mute ή unmute σε αυτές (23%).

Στα παραπάνω προστίθεται και το γεγονός πως πάνω από 1 στους 10 εργαζόμενους νιώθει ότι η διαδικτυακή του παρουσία ελέγχεται από τους συναδέλφους του.

Επιπρόσθετα, δεν λείπουν και οι διενέξεις, αφού, όπως εξηγούν οι συμμετέχοντες, συχνά οι συνάδελφοι παίρνουν εκείνοι τα εύσημα αντί για αυτούς (46%), μιλούν από πάνω τους (36%) και τους υποβάλουν σε micromanagement (34%), ενώ το 47% των συμμετεχόντων παραδέχεται ότι έχουν υπάρξει αλλαγές ως προς το ποια συμπεριφορά θεωρεί πλέον αποδεκτή.

Τέλος, η εν λόγω έρευνα δείχνει ότι οι υβριδικά εργαζόμενοι είναι αυτοί που συναναστρέφονται λιγότερο με τους συναδέλφους του, αν και ένα 44% των ερωτηθέντων επισημαίνει ότι η σχέση με τους συναδέλφους του δεν έχει αλλάξει, ενώ ένα 46% θεωρεί τους συναδέλφους φίλους του.