Σωτήρια αποδεικνύονται τα χριστουγεννιάτικα μπόνους για το 58% των εργαζομένων ηλικίας 18-34 ετών, σύμφωνα με νέα έρευνα της Zest. Ειδικότερα, βάσει της έρευνας, το υψηλό κόστος ζωής έχει οδηγήσει τους νεότερους ηλικιακά εργαζόμενους να εξαρτώνται περισσότερο από τα μπόνους σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, αφού μόνο το 20% των εργαζομένων άνω των 55 ετών εξήγησε ότι τα μπόνους αποτέλεσαν μία «σανίδα σωτηρίας».

Εντούτοις, από τα άτομα που έλαβαν χριστουγεννιάτικο μπόνους, το 61% των νεότερων ηλικιακά εργαζομένων τονίζει ότι θα προτιμούσε μία ένα ετήσιο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, όπως εκπτωτικά κουπόνια κ.ά., παρά το εν λόγω μπόνους, άποψη με την οποία συμφωνεί μόλις το 21% των μεγαλύτερων εργαζομένων.

Επιπρόσθετα, το 62% των εργαζομένων δηλώνει ότι θα προτιμούσε μία αύξηση των αποδοχών του αντί να λάβει κάποιο μπόνους, ενώ την ίδια στιγμή το 46% υπογραμμίζει πως οι έξτρα παροχές που προσφέρονται αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα στην επιλογή ενός καινούργιου ρόλου.

Το ποσοστό αυτό μάλιστα αυξάνεται στο 57% για τους νεότερους ηλικιακά εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την έρευνα, το 51% των εργαζομένων θα έφευγαν από την εργασία τους αν κάποια άλλη εταιρεία τους προσέφερε ένα καλύτερο πακέτο αποδοχών, ενώ το ίδιο δήλωσε το 62% των νεότερων ηλικιακά εργαζομένων. Τέλος, το 53% των ερωτηθέντων ανέφερε πως κινητοποιείται περισσότερο από ένα πακέτο προνομίων παρά από ένα μπόνους.