Δυσκολία αντιμετωπίζει το 47% των εργοδοτών στην Ελλάδα στο να καλύψει τις θέσεις εργασίας που προκύπτουν στις επιχειρήσεις τους, όπως αποκαλύπτει η «Έρευνα για την Έλλειψη Ταλέντων 2008» της Manpower.

H έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 43.000 εργοδότες από 32 χώρες, πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και αποκαλύπτει ποιες θέσεις εργασίας σύμφωνα με τους ίδιους τους εργοδότες, είναι δύσκολο να καλυφθούν, εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλου προσωπικού. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη χρονιά συμμετέχουν στην έρευνα η Ελλάδα μαζί με τέσσερις ακόμη χώρες (Τσεχική Δημοκρατία, Γουατεμάλα, Πολωνία και Ρουμανία).

Συμπληρωματικά στα αποτελέσματα της έρευνας, η Manpower εξέδωσε το White Paper, «Αντιμετωπίζοντας την Έλλειψη Ταλέντων: 2008», μια αναθεωρημένη έκδοση της αρχικής μελέτης του 2006. Η Λευκή Βίβλος, καταδεικνύει την αυξανόμενη Έλλειψη Ταλέντων που υπάρχει στην υφήλιο και αποτυπώνει στρατηγικές για την αντιμετώπισή της, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν τόσο από εταιρείες και κυβερνήσεις, όσο και από τους ίδιους τους εργαζομένους.