Προβληματισμό δημιουργούν τα αποτελέσματα της νέας έρευνας της Secure Data Recovery στις ΗΠΑ, με δείγμα 1.005 εργαζόμενους. Αυτό συμβαίνει διότι, βάσει αυτής, το 47% των εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (λιγότερους από 50 εργαζόμενους) τονίζει ότι το τμήμα HR της εταιρείας του δεν διακατέχεται από επαγγελματισμό και το 43% αισθάνεται ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί την ομάδα του HR, ενώ οι μισοί από τους συμμετέχοντες υποστηρίζουν ότι το τμήμα HR συμβάλλει στη δημιουργία τοξικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Την ίδια στιγμή, το 88% εξηγεί ότι έχει εργαστεί σε μία μικρή επιχείρηση που δεν διέθετε στέλεχος HR και το 73% σε μία εταιρεία που ο υπεύθυνος HR είχε και κάποια άλλη θέση. Το γεγονός αυτό μάλιστα, για το 68% σήμαινε ότι το «αφεντικό» ήταν ταυτόχρονα και ο HR. Επιπρόσθετα, αναφορικά με τους τωρινούς τους ρόλους, το 64% των εργαζομένων ανέφερε ότι το «αφεντικό» έχει τον έλεγχο σε κάποιες HR λειτουργίες, με ένα 24% να νιώθει άβολα με αυτή την κατάσταση, ενώ το γεγονός αυτό μοιάζει στα μάτια των ερωτηθέντων αντιεπαγγελματικό.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι οι λόγοι που κάνουν το HR στις μικρές επιχειρήσεις να φαίνεται αντιεπαγγελματικό είναι η γενική αποδιοργάνωση, η κακή επικοινωνία, η αδυναμία αντιμετώπισης διαπροσωπικών συγκρούσεων, η έλλειψη τυποποιημένων διαδικασιών και η τάση να αγνοείται η ανατροφοδότηση των εργαζομένων.

Τέλος, οι 3 στους 10 συμμετέχοντες υπογράμμισαν ότι η μη ύπαρξη ενός τμήματος HR δείχνει ότι η εταιρεία δεν νοιάζεται για τους ανθρώπους της και σχεδόν το ίδιο ποσοστό επισήμανε ότι έχει γίνει μάρτυρας η ανώτατη διοίκηση να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι δεν υπάρχει ομάδα HR, ενώ οι μισοί ερωτηθέντες εύχονται οι εταιρείες τους να είχαν πιο δομημένα HR τμήματα.