Σε νέα νόρμα τείνει να καταστεί η απλήρωτη υπερωριακή εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έρευνα της Ciphr, με δείγμα 1.000 εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν υπερωρίες χωρίς να πληρώνονται για αυτό είναι αισθητά περισσότεροι σε σχέση με αυτούς που λαμβάνουν αποζημίωση για τις υπερωρίες τους (49% έναντι 23%).

Επιπρόσθετα, όσοι εργάζονται υπερωριακά χωρίς να πληρώνονται, δουλεύουν 184 λεπτά παραπάνω την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 37 λεπτά έξτρα ανά βάρδια, ενώ το 11% δηλώνει ότι εργάζεται 5 έξτρα ώρες εβδομαδιαίως χωρίς να πληρωθεί για αυτές.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους που είναι πιο πιθανό να εργάζονται υπερωρίες χωρίς να τις πληρωθούν, οι senior managers καταγράφουν κατά μέσο όρο 4,1 επιπλέον ώρες την εβδομάδα, τα άτομα 25-34 ετών 3,5 ώρες και οι τηλεργαζόμενοι 3,5 ώρες.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, οι εργαζόμενοι συντομεύουν ή/και παραλείπουν τελείως το διάλειμμα για φαγητό, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον όγκο εργασίας τους, με μόλις το 36% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι αξιοποιεί ολόκληρο το διάλειμμα για φαγητό κάθε μέρα.