«Σήμερα η νομοθεσία επιτρέπει να έχεις ή μια πλήρους απασχόλησης, δηλαδή 8 ώρες, ή δύο μερικής απασχόλησης δηλαδή 4 και 4 ώρες. Πλέον θα έχεις το δικαίωμα αν θέλεις να έχεις και μια μερική απασχόληση εκτός από την κύρια. Άρα, θα πληρώνεις περισσότερα ένσημα.

Αφού θα πληρώνεις περισσότερα ένσημα, θα έχεις μεγαλύτερο ποσοστό αναπλήρωσης οπότε και μεγαλύτερη σύνταξη». Αυτό ανάφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στα Parapolitika FM.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ανέφερε τα εξής: «Το νομοσχέδιο που έχει βγει τώρα στη δημόσια διαβούλευση, θυμάστε πόσες αντιδράσεις είχε στην αρχή. Δεν ακούω πλέον από κανέναν σοβαρή αντίδραση γιατί οι εργαζόμενοι που διαπίστωσαν τι περιλαμβάνει είναι πολύ ευχαριστημένοι. Αν διαβάσετε τα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση στην πλειοψηφία τους είναι υπέρ του νομοσχεδίου. Επί της ουσίας ο κόσμος της εργασίας καταλαβαίνει τι είναι αυτό που κάνουμε. Δούλεψα πολύ για το νομοσχέδιο αυτό και ήδη τώρα που μιλάμε δουλεύουμε το επόμενο, το οποίο θα αφορά ζητήματα του ασφαλιστικού συστήματος».

Ο Υπουργός Εργασίας τόνισε δε ότι η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και την εβδομάδα που θα ακολουθήσει θα «μπει» στις επιτροπές. Για να ψηφιστεί, θέλει δυο-τρεις εβδομάδες επιπλέον, όπως είπε ο ίδιος. Αναφερόμενος στις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις ανέφερε ότι «θα είναι μια καλή αύξηση και φέτος».

Και ο Υπουργός Εργασίας κατέληξε: «Όλος ο στόχος της κυβερνητικής μου θητείας εδώ είναι να ανέβει η αξία της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα.  Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Και το νομοσχέδιο που έχουμε φέρει είναι για να κλείσει όλες τις τρύπες για τη μαύρη εργασία προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στον μισθωτό να αυξήσει τα πραγματικά του εισοδήματα».