«Ο νόμος για την Προστασία της Εργασίας όμως, εκτός από όλες αυτές τις σημαντικές ρυθμίσεις του, συνέβαλε να γίνει η Ελλάδα μία από τις 12 χώρες με πλήρη νομική ισότητα των φύλων. Και στη μείωση της ανεργίας από το 17.2% το καλοκαίρι του 2019 στο 12,5% τον Απρίλιο 2022, σε συνδυασμό με τη γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης. Παράλληλα, η αύξηση του κατώτατου μισθού ισοδυναμεί με έναν επιπλέον μισθό ετησίως για τους εργαζόμενους που αμείβονται με αυτόν».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε σχετική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου. Στη σχετική ανάρτηση, ανέφερε ακόμα τα εξής: «Οι εργαζόμενοι γονείς απέκτησαν παραπάνω γονικές άδειες και τη δυνατότητα τετραήμερης εργασίας, αν αυτό τους εξυπηρετεί κι εφόσον το συμφωνήσουν με τους εργοδότες τους.

Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι η πιο ουσιαστική εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων. Παράλληλα, το δικαίωμα αποσύνδεσης για τους τηλεργαζόμενους εμποδίζει την κατάχρηση του ωραρίου τους. Με μια σειρά από αυστηρές ρυθμίσεις για τη βία και την παρενόχληση στην εργασία, επιδιώκεται να περιοριστεί το πρόβλημα αυτό.

Οι αυτοαπασχολούμενοι εργαζόμενοι στα ντελίβερι απέκτησαν παραπάνω δικαιώματα για την υγεία και την ασφάλειά τους. Και οι εργατοτεχνίτες είδαν την αποζημίωση απόλυσής τους να εξισώνεται με αυτή των υπαλλήλων».