Νέες θέσεις εργασίας πρόκειται να δημιουργηθούν παγκοσμίως εντός του 2013, παρά το αβέβαιο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, που επικρατούν.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη νέα έρευνα της Ernst & Young, «Global Jobs Creation», πάνω από το 50%, των 600 σημαντικών επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην έρευνα παγκοσμίως, τονίζουν, ότι πρόκειται να αυξήσουν το εργατικό τους δυναμικό κατά το 2013 – με τα στοιχεία να δείχνουν αξιοσημείωτη ομοιότητα σε όλο τον κόσμο (Βόρεια & Νότια Αμερική, Ασία -Ειρηνικό, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική). Σχεδόν τα τρία τέταρτα των επιχειρηματιών, οι οποίοι είναι βραβευμένοι ως Επιχειρηματίες της Χρονιάς από την εταιρεία, παρουσίασαν συλλογικά, αύξηση εσόδων κατά 18% τα τελευταία δύο χρόνια και απασχολούν πάνω από 304.000 άτομα σε 51 χώρες, ανέφεραν ότι αυξήθηκε το προσωπικό τους κατά το 2012.

Σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων από ένα ευρύ φάσμα κλάδων συμφώνησαν ότι η καινοτομία ήταν το βασικό στοιχείο διαφοροποίησης και σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, βοηθώντας τους επιχειρηματίες να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και να υπερισχύσουν του ανταγωνισμού. Ωστόσο, παρά τις αισιόδοξες ειδήσεις, οι επιχειρηματίες ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στο να προσελκύσουν άτομα με τις κατάλληλες δεξιότητες και ταλέντα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Ειδικές δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι: γνώση της βιομηχανίας (57%), οι πωλήσεις και το μάρκετινγκ (25%) και το management/ ηγετικά προσόντα (22%).

Είναι ενδιαφέρον, ότι υπάρχει μικρότερη ζήτηση για υποψηφίους με εξειδικευμένο (λειτουργικό) υπόβαθρο, όπως η μηχανική, τα οικονομικά, και οι ανθρώπινοι πόροι. Η τάση αυτή ήταν πιο εμφανής στις ΗΠΑ, όπου το 56% των ερωτηθέντων επιβεβαίωσαν ότι προσέλαβαν άτομα με συγκεκριμένες δεξιότητες και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, (43%), η Αυστραλία, (61%), ο Καναδάς, (61%) και η Ιρλανδία (68%).