Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, υποβάλλοντας αίτημα παράτασης στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, ενόψει της πλήρους εφαρμογής της στο λιανεμπόριο από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΣΕΕ στην επιστολή της αναφέρεται σε μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου τα οποία, πρακτικά και ρεαλιστικά, καθιστούν αναγκαία την αποδοχή του αιτήματος παράτασης.

Συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ τονίζει πως η τελευταία διευκρινιστική εγκύκλιος εκδόθηκε μόλις πριν λίγα 24ωρα, – χωρίς όπως λέει, «να απαντά σε αρκετές από τις απορίες των εμπόρων και των λογιστικών γραφείων».

Η Συνομοσπονδία αναφέρεται επίσης στις σύνθετες τεχνικές παραμέτρους και απαιτήσεις του μέτρου που δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες προσαρμογής των ΜμΕ, εν μέσω μάλιστα του αυξημένου φόρτου εργασίας τους λόγω της τουριστικής περιόδου. Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει πως «πρόκειται για τις ίδιες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που, ενώ καλούνται να εφαρμόσουν τη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, συμμετέχουν παράλληλα και στην δεύτερη απαιτητική και κοστοβόρα διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού, υποχρεούμενες να διασυνδέσουν τα POS με τα ταμειακά συστήματα και να συμμορφωθούν με την διαβίβαση των δεδομένων των συναλλαγών τους στην ΑΑΔΕ σε πραγματικό χρόνο».