«Το παράδειγμα είναι πάντα πιο αποτελεσματικό από το δίδαγμα». – Σάμιουελ Τζόνσον

Θυμάμαι -με κάποια μελαγχολία- ότι ένα χρόνο πριν, αποχαιρετούσα την ομάδα του HR Professional καθώς είχε έρθει ο καιρός να σταματήσω λόγω μητρότητας. Ας μην παρεξηγηθώ! Φυσικά το πιο δυνατό συναίσθημά μου τότε ήταν η αγωνία, σε συνδυασμό με την προσμονή, να πάνε όλα κατά ευχήν και να υποδεχθούμε το νέο μέλος στην οικογένειά μας. Θα ήταν άδικο, όμως, να μην παραδεχτώ ότι -καθότι δεύτερη φορά «μαμά»- γνώριζα εκ των προτέρων ότι θα μου λείψουν οι συνεργάτες μου, η καθημερινότητά μας, η παραγωγικότητά μου και όλα όσα αφορούν στον ρόλο μου. Η εξέλιξη άλλωστε είναι πολυδιάσταστη. Μα εκείνο που με έκανε να νιώσω αυτή την μελαγχολία ήταν το γεγονός ότι δεν θα ήμουν εκεί σε ένα νέο Project που ξεκινούσαμε. Την Powerlist HR 100.

Πολλές φορές έχουμε βραβεύσει εταιρείες και οργανισμούς για το εργασιακό περιβάλλον τους, τις πρακτικές τους, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν και υλοποιούν με γνώμονα τους ανθρώπους τους. Τα «HR δρώμενα» της ελληνικής αγοράς είναι πολλά και τα HR στελέχη με τις ομάδες τους επιδεικνύουν όλο και περισσότερες ενέργειες. Πόσες φορές, όμως, έχουμε αναρωτηθεί ποιος βρίσκεται «πίσω από τις κάμερες»; Όσο αξίζουν οι οργανισμοί να διακρίνονται και τα έργα να βραβεύονται, τόσο αξίζει και οι άνθρωποι να βγαίνουν στο προσκήνιο και να αναγνωρίζονται. Και αυτός είναι ο σκοπός της Powerlist HR 100: Να μας «συστήσει» τα πιο επιδραστικά (in-house) στελέχη του HR από όλους τους ρόλους της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, να λάβετε μέρος στη διαμόρφωση της εν λόγω λίστας, αναλαμβάνοντας να είστε η «κριτική επιτροπή» και προτείνοντας τα πρόσωπα εκείνα που, κατά τη γνώμη σας, ωθούν τον ρόλο του in-house στελέχους HR ένα βήμα μπροστά. Γιατί να θέλει κάποιος να συμμετέχει στη συν-διαμόρφωση της λίστας; Καταρχάς, γιατί αξίζει να γνωρίσουμε τα πρόσωπα πίσω από κάθε διακριτό ρόλο HR, τα οποία συνθέτουν την ελληνική HR σκηνή και δεύτερον και κυριότερον γιατί είναι η μοναδική λίστα που αναδεικνύει τα πρόσωπα που με το «πάθος» και την ενέργειά τους εξελίσσουν τον κλάδο μας και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Παράλληλα, τα στελέχη που θα αναδειχθούν από αυτή τη διαδικασία μπορούν να μοιραστούν με υπερηφάνεια τη συμμετοχή τους στη λίστα μέσα από όλα τα social media, καθώς το «buzz effect» που δημιουργείται είναι αξιοσημείωτο, όπως ήδη αποδείχτηκε από την περσινή αντίστοιχη λίστα.

Όλη η ομάδα του HR Professional σας καλεί να συμμετέχετε στη διαμόρφωση της φετινής Powerlist HR 100, μέσα από την Online πλατφόρμα που είναι ήδη ανοικτή.
Κλείνοντας, με χαρά, ανυπομονούμε να σας δούμε όλους σας από κοντά στις 12 Ιουλίου, στο HR in Action 12!

Καλή ανάγνωση!