Στην Εσπερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) και η BOUSSIAS, «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική», στις 6 Δεκεμβρίου, συζητήθηκε από εκπροσώπους του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, το θέμα της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας μέσα από τις επενδύσεις.

Ο Guillermo Nielsen, που διαπραγματεύτηκε στο παρελθόν την αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έδωσε τη δική του συνταγή επιτυχίας για την ελληνική κρίση. «Κανείς δεν επιθυμεί να επενδύσει στην Ελλάδα, παρά τα κίνητρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, όσο το χρέος παραμένει τόσο υψηλό. Ωστόσο η μοναδική λύση του ελληνικού προβλήματος είναι η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Διονύσιος Γρηγοράτος, Εμπορικός Διευθυντής της Vodafone, μίλησε για ένα παγκόσμιο «κύμα» αλλαγής με τις νέες τεχνολογίες και την «έξυπνη» εργασία να συμβάλουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων με μείωση του κόστους λειτουργίας, ενίσχυση της ευελιξίας και τόνωση της απασχόλησης.

Αναφέρθηκε στα νέα μοντέλα ευέλικτης εργασίας, τα οποία υποστηρίζονται από το Mobile Internet με βασικά εργαλεία τα Smartphones–Tablets και το Cloud Computing. Υπολογίζεται ότι το 2015, οι Mobile Workers θα ανέρχονται σε 1,3 δις άτομα, δηλαδή στο 37% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, ο Μάκης Παπαγεωργίου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι Βουλευτές και πρώην Υπουργοί, Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραΐτης.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.