«Ο πολιτισμός θα φτάσει στην ωριμότητα μόνο όταν μάθει την αξία της διαφορετικότητας στον χαρακτήρα και στις ιδέες» – Άρθουρ Κλαρκ. 

Έχουμε φθάσει αισίως στον Μάιο, ο οποίος με απόφαση της Ευρωπαϊκης Επιτροπής έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκός Μήνας Διαφορετικότητας. Με γνώμονα αυτό, στο μυαλό μου έρχεται ο Άρθουρ Κλαρκ, Βρετανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και συγγραφέας του μυθιστορήματος «2001: H Οδύσσεια του Διαστήματος», το οποίο μετέφερε το 1968 στη μεγάλη οθόνη ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Εστιάζω αμέσως στο γεγονός πως ο Α. Κλαρκ υποστήριζε ότι «ο πολιτισμός θα φτάσει στην ωριμότητα μόνο όταν μάθει την αξία της διαφορετικότητας στον χαρακτήρα και στις ιδέες».
Αν μου επιτρεπόταν, θα τροποποιούσα τη φράση και θα έλεγα ότι το επιχειρείν θα φτάσει στην ωριμότητα μόνο όταν μάθει την αξία της διαφορετικότητας στον χαρακτήρα και στις ιδέες. Αυτό, βέβαια, το έχει πλέον συνειδητοποιήσει η πλειοψηφία των εταιρειών, εξού και, όπως θα διαβάσετε στο σχετικό αφιέρωμα του τεύχους που κρατάτε στα χέρια σας, οι εργοδότες παγκοσμίως δίνουν περισσότερο από ποτέ προτεραιότητα στις DEIB πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες που, εκτός των άλλων, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υγιούς και ευχάριστου εργασιακού περιβάλλοντος, χωρίς εμπόδια και διακρίσεις.
Τέτοια περιβάλλοντα μπορούν να μετατρέψουν τις εταιρείες σε πρότυπα και να τις οδηγήσουν σε πολλαπλές διακρίσεις. Σε αυτό το τεύχος, θα μπορέσετε να μάθετε τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2022, η οποία για 20η χρονιά, ανέδειξε τις κορυφαίες εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος για το εργασιακό τους περιβάλλον, βάσει και της αξιολόγησης των ίδιων των ανθρώπων τους.
Εντούτοις, οι DEIB πρωτοβουλίες αποτελούν απλώς ένα μέρος των όσων οι εταιρείες -και κατ’ επέκταση τα τμήματα HR- οφείλουν να κάνουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα κορυφαίο εργασιακό περιβάλλον. Εξέχουσα θέση στην ατζέντα οφείλουν να έχουν και οι πρωτοβουλίες για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία. Στο επίκεντρο εδώ, όπως θα δείτε και στο σχετικό αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, είναι η οικοδόμηση μίας θετικής κουλτούρας ΥΑΕ, η οποία είναι απαραίτητο να εμπεδωθεί τόσο από τους εργοδότες όσο και από τους εργαζόμενους.
Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στη δημιουργία της πρώτης στην Ελλάδα HR Powerlist. Μέσω αυτής, μέχρι και τις 6 Ιουνίου μπορείτε να συμμετέχετε στη δημιουργία μίας δυναμικής λίστας, η οποία έρχεται να μας «συστήσει» πρόσωπα πίσω από τους ρόλους και να μας υπενθυμίσει τον πλούτο που χαρακτηρίζει το στελεχιακό δυναμικό της σύγχρονης ελληνικής σκηνής HR. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο https://pro.evalato.com/4485.

Καλή ανάγνωση!