Η Εκπαίδευση είναι θεμελιώδης Αξία στη Leroy Merlin, ζωτικό κομμάτι της Ανθρωποκεντρικής κουλτούρας μας. Η Φιλοσοφία μας είναι να « Μοιραζόμαστε τη Γνώση» και αυτός είναι ο λόγος που δίνουμε μεγάλη σημασία στην Εκπαίδευση των συνεργατών μας με σκοπό να υποστηρίζουμε την εξέλιξή τους σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Στη Leroy Merlin έχουμε οργανώσει την Εκπαίδευση σε 5 θεματικές κατηγορίες:  Κύκλος Ενσωμάτωσης, Εκπαίδευση Επαγγέλματος, Εκπαίδευση Προϊόντος, Εκπαίδευση Management και Εκπαίδευση Talent Management. H Leroy Merlin έχει αναπτύξει το μηχανισμό της Εσωτερικής Εκπαίδευσης επιδιώκοντας έτσι την ανάπτυξη και μετάδοση της τεχνογνωσίας και των αξιών της εταιρείας. Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουμε αναπτύξει 60 Εσωτερικούς εκπαιδευτές για όλα μας τα καταστήματα. Ο ρόλος του Εκπαιδευτή γίνεται ακόμη πιο σημαντικός με το ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας.

Πώς επιλέγονται οι εκπαιδευτές;
Οι εκπαιδευτές μας επιλέγονται καταρχάς με βάση την πίστη τους στις αξίες της εταιρείας γιατί πιστεύουμε ότι με την εκπαίδευση μεταλαμπαδεύουν και τις αξίες στους νέους συνεργάτες. Φυσικά στη λίστα των κριτηρίων περιλαμβάνεται η επιθυμία τους να γίνουν εκπαιδευτές, η επαγγελματική τους γνώση και εμπειρία. Οι Εσωτερικοί Εκπαιδευτές μας ακολουθούν πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών και περνούν από την εσωτερική διαδικασία πιστοποίησης για να διασφαλίζουμε υψηλή ποιότητα Εκπαίδευσης.

Γιατί ένα Εθνικό Συνέδριο Εκπαιδευτών;
Με την ανάπτυξη του δικτύου των εσωτερικών εκπαιδευτών κρίναμε απαραίτητη τη δημιουργία ενός θεσμού που θα βοηθούσε να βρεθούμε όλοι μαζί για να μοιραστούμε το όραμά μας και τις προκλήσεις μας για το μέλλον. Το 1ο Εθνικό Συνέδριο Εκπαιδευτών πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2010, στο ξενοδοχείο Holiday Inn, με σκοπό:

α. Να επικοινωνήσουμε το Όραμα, τη Στρατηγική και τους Στόχους της Εκπαίδευσης για την επόμενη πενταετία β. Να αναδείξουμε τη σημαντικότητα του ρόλου του Εκπαιδευτή γ. Να Μοιραστούμε τις καλές Πρακτικές δ. Να Επιβραβεύσουμε τους Εκπαιδευτές μας ε. Να Προσανατολιστούμε στα αποτελέσματα της Εκπαίδευσης και την μέτρησή τους.

Στο 1ο μας αυτό Συνέδριο ανακοινώσαμε την ίδρυση και το νέο λογότυπο της Ακαδημίας Εκπαίδευσης Εμπορίου της Leroy Merlin, η οποία με πιο δομημένη πλέον μορφή θα βοηθήσει την εταιρεία να υλοποιήσει το όραμά της δηλαδή να γίνει η «No 1 Εταιρεία αλυσίδα καταστημάτων στη διαμόρφωση και διακόσμηση της κατοικίας στην Ελλάδα».

Σε αυτό το συνέδριο παρουσιάστηκαν, επίσης, τα Νέα Σύγχρονα Εργαλεία με τα οποία θα πλαισιώσουμε την εκπαίδευση με σκοπό να έχει προστιθέμενη αξία για τον συνεργάτη και για την εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Για κάθε συνεργάτη δημιουργούμε Ατομικό Πλάνο Εκπαίδευσης που συνδέεται με τις δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσει ή να βελτιώσει για να πετύχει τους στόχους του. Σκοπός μας είναι να έχει ο κάθε συνεργάτης μας το Προσωπικό του Όραμα Ανάπτυξης.
  • Ο κατάλογος με όλα μας τα εκπαιδευτικά προγράμματα ώστε κάθε μάνατζερ να μπορεί να επιλέγει εκείνο που ταιριάζει στην ανάγκη των συνεργατών του.

Κεντρικά θέματα του Συνεδρίου μας ήταν οι Μηχανισμοί και τα συστήματα για τη Μέτρηση και Αύξηση της Αποτελεσματικότητας της Εκπαίδευσης. Επίσημοι καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Linkage και ο Γιώργος Δρακουλάκος, Senior Consultant της Linkage.

Eκπαιδευτικά παιχνίδια, Workshops και Ομάδες Μάθησης διάνθισαν το Πρόγραμμα του Συνεδρίου. Ο Γενικός Διευθυντής της Leroy Merlin Ελλάδας, Jean-Marc Hupe, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα για την σημαντικότητα της Εκπαίδευσης ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικά περιόδους που ζούμε σήμερα και ανακοίνωσε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε τουλάχιστον 2 ημέρες εκπαίδευσης σε όλους τους συνεργάτες μας μέσα στο χρόνο.

Τέλος, βραβεύσαμε τους εκπαιδευτές που συνέβαλλαν στη Δημιουργία και Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Υλικού. Το 2010 το τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού δημιούργησε ένα νέο θεσμό, το Εθνικό Συνέδριο Εκπαιδευτών, με σκοπό να καταξιώσει το ρόλο του εσωτερικού εκπαιδευτή και να θέσει τις βάσεις να χτίσουμε «Μαζί Καλύτερα» την «Ακαδημία Εμπορίου Leroy Merlin».