Ξεκίνησε χθες η νέα εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) με τίτλο «Ασφαλής και υγιεινή εργασία στην ψηφιακή εποχή».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο EU-OSHA ξεκινάει μια νέα εκστρατεία για τους εργοδότες και τα ενδιαφερόμενα μέρη, η οποία τονίζει πόσο σημαντικό είναι να διαφυλαχθεί η ασφάλεια στον χώρο εργασίας παράλληλα με την τεχνολογική πρόοδο.

Η έναρξη της εκστρατείας εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη την Ε.Ε. και όχι μόνο.

Η εκστρατεία «Ασφαλής και Υγιεινή Εργασία στην Ψηφιακή Εποχή» βασίζεται σε έρευνες που έχει διενεργήσει ο EU-OSHA, θα διαρκέσει δύο χρόνια και καλύπτει 5 τομείς προτεραιότητας: την εργασία μέσω ψηφιακών πλατφορμών, την αυτοματοποίηση των καθηκόντων, την τηλεργασία και την υβριδική εργασία, τη διαχείριση των εργαζομένων μέσω τεχνητής νοημοσύνης και τα έξυπνα ψηφιακά συστήματα.

Η έναρξη της εκστρατείας εγκαινιάστηκε προχθές από τον Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ, την Ισπανίδα Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Οικονομίας Γιολάντα Ντίαθ και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του EU-OSHA κ. Ουίλιαμ Κόκμπερν Σαλαζάρ.