Η Eurolife FFH συνεχίζει μέχρι και το τέλος του 2024 τη στήριξή της στο πρόγραμμα «ΜΑΜΑ», το οποίο υλοποιεί από το Δεκέμβριο του 2022 με το μη κερδοσκοπικό σωματείο SolidarityNow. Το πρόγραμμα υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη και στοχεύει στην ενδυνάμωση νέων και μελλουσών μαμάδων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ώστε να κάνουν με αυτοπεποίθηση τα πρώτα τους βήματα ως γονείς.

Φέτος συνεχίζεται για 2η χρονιά, με τον αριθμό των ωφελούμενων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 να έχει φτάσει τους 170. Συνολικά, στα δύο χρόνια υλοποίησης του προγράμματος, ο αριθμός των μοναδικών ωφελούμενων έχει ξεπεράσει τους 355. Το πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, που βοηθάει τους συμμετέχοντες να ανταποκριθούν καλύτερα στον νέο ρόλο της ζωής τους, αυτόν της γονεϊκότητας. Οι συμμετέχουσες μαμάδες, αλλά και οι σύντροφοί τους, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιστημονική πληροφόρηση για σημαντικά θέματα, επαγγελματική υποστήριξη και εμψύχωση, δημιουργώντας παράλληλα μια κοινότητα γονέων και ένα δίκτυο στο οποίο μπορούν να βασιστούν.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, έχει ήδη υλοποιηθεί μια σειρά από δράσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν 37 ατομικές και ομαδικές συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι νέες μαμάδες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ανοιχτά θέματα που τις απασχολούν και να λάβουν μέρος σε βιωματικές ασκήσεις.