Οι πολυεθνικές Mars Group (Mars Hellas και Royal Canin Hellas), Microsoft, AbbVie Pharmaceuticals οι οποίες δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας και οι Ελληνικές Διαμαντής Μασούτης ΑΕ και Data Communication, είναι οι πέντε εταιρείες της ελληνικής αγοράς οι οποίες διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν μεταξύ των 100 καλύτερων εταιρειών της Ευρώπης.

Η λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών, των οποίων η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Δουβλίνο, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο «The Royal Dublin Society», περιλαμβάνει 25 Πολυεθνικές επιχειρήσεις, 25 Μεγάλες με πάνω από 500 εργαζόμενους και 50 Μικρομεσαίες με 50 έως 500 εργαζόμενους. Την πρωτιά στις πολυεθνικές της Ευρώπης για το 2016 κατέκτησε η Mars, στις μεγάλες εταιρείες η Γαλλική Davidson και στις μικρού και μεσαίου μεγέθους η Φινλανδική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Vincit.

Σημειώνεται ότι στη φετινή Ευρωπαϊκή έρευνα συμμετείχαν 2.250 εταιρείες από 19 χώρες, οι οποίες συνολικά απασχολούν πάνω από 2,6 εκατ. εργαζόμενους. Ο Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® στην Ελλάδα, τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο στις σημερινές συνθήκες που βιώνουμε, το γεγονός ότι βραβεύονται εταιρείες της Ελληνικής αγοράς μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης.

Επιχειρήσεις που κτίζουν πάνω στην ειλικρίνεια, την επικοινωνία, το σεβασμό και τη συντροφικότητα, αποδεικνύουν ότι τα συστατικά για ένα καλό εργασιακό περιβάλλον εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυτό που χρειάζεται είναι να τα εντοπίσει κανείς και να τα “δουλέψει” με κέφι. Να κάνει τη δική του ξεχωριστή συνταγή σε κάθε επιχείρηση».