Ανακοινώθηκαν οι 100 Eυρωπαϊκές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στον θεσμό των European Business Awards 2013/14 με τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο «Ruban d’Honneur» ο οποίος τους δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού, ενώ ανακοινώθηκαν και οι 27 National Public Champions (Εθνικοί Πρωταθλητές Ψηφοφορίας) από τις 27 Ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Ανάμεσα στις 100 εταιρείες που βραβεύτηκαν συγκαταλέγονται και 10 ελληνικές, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική επιτυχία αφού για πρώτη φορά επιλέγεται τόσο μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων από τη χώρας μας για το τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες που βραβεύθηκαν και οι οποίες προτάθηκαν από την RSM Greece, υποστηρικτή και χορηγό των βραβείων στην Ελλάδα, είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής: Coco-Mat, Διαμαντής-Μασούτης, Epsilon Net, Globo Group, Onex, Plaisio Computers, Power Health Hellas, Sarmed, Septona και Terra Creta.

Η διάκριση των εταιρειών αυτών αποτελεί μεγάλη επιτυχία αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 15.000 εταιρείες από 27 χώρες. Επιπλέον, ως National Public Champion (Εθνικός Πρωταθλητής Ψηφοφορίας) βραβεύτηκε με βάση την ψηφοφορία του κοινού, η εταιρεία Skroutz καθώς έλαβε τις περισσότερες ψήφους για την Ελλάδα. Ο Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Greece, ανέφερε: «Ο βασικός μας στόχος είναι η ανάδειξη και προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από τα European Business Αwards, σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πέρυσι δύο ελληνικές εταιρείες, η Γαία Τρόφιμα και το Νοσοκομείο Υγεία, κατέκτησαν δύο από τα δέκα βραβεία στον τελικό. Φέτος είχαμε 46 Ελληνικές εταιρείες ως National Champions από τις οποίες οι δέκα είναι φιναλίστ και ήδη κάτοχοι του τίτλου Ruban d’Honneur και η μία βραβευμένη ως National Public Champion που θα συμμετάσχουν στον τελικό και θα διεκδικήσουν ένα από τα έντεκα βραβεία. Είμαστε επομένως πολύ ικανοποιημένοι που για μια ακόμη φορά οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι Έλληνες επιχειρηματίες κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν, παρά το γεγονός ότι διανύουμε μια από τις δυσκολότερες χρονιές της οικονομικής κρίσης». Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές των βραβείων επέλεξαν την Ελλάδα ως τη χώρα στην οποία θα πραγματοποιηθεί ο τελικός των European Business Awards 2013/14.