Κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής απονομής των European Business Awards sponsored by RSΜ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, την Πέμπτη 6 Ιουνίου, ανακοινώθηκαν οι νικητές σε κάθε μία από τις δέκα (10) κατηγορίες των European Business Awards (ΕΒΑ) 2012/13.

Η ΓΑΙΑ Τρόφιμα και το Νοσοκομείο Υγεία κατάφεραν να αναδειχτούν νικητές των ΕΒΑ 2012/13 για την κατηγορία στην οποία διαγωνίστηκαν η κάθε μία, ανάμεσα σε 15,000 εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό από συνολικά 27 ευρωπαϊκές χώρες. Με παρουσία σε 22 χώρες και με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 28% από την έναρξη της, η ΓΑΙΑ κατέκτησε το βραβείο «Import/Export Award» και ξεχώρισε λόγω της εξαιρετικής προσήλωσής της στην ποιότητα και στις συνεργασίες.

Το Νοσοκομείο Υγεία, παρόλο που προέρχεται από έναν κλάδο που δεν εκπροσωπείται συχνά στην κατηγορία του εργοδότη της χρονιάς, κατέκτησε το «Employer of the Year Award». Εντυπωσίασε τους κριτές σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αξιολόγησης, καθώς απέδειξε τη δέσμευση του στη σωστή διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσω της αναγνώρισης και της επιβράβευσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που κέρδισε δύο (2) βραβεία, γεγονός που απέσπασε θριαμβευτικά σχόλια τόσο από τους κριτές όσο και από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Για πρώτη φορά οκτώ (8) Ελληνικές εταιρείες και μία (1) Κυπριακή εταιρεία κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό του διαγωνισμού και να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας κατακτώντας τον τίτλο του Ruban d’Honneur, ο οποίος τις κατέταξε ανάμεσα στις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της κατηγορίας στην οποία συμμετείχαν.