Η European Leadership Academy (ELA), μια πρωτοβουλία της Huawei για την ανάπτυξη νέων γυναικείων ταλέντων στην Ευρώπη, είναι υποψήφια για τα Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2024 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιο συγκεκριμένα, η European Leadership Academy είναι υποψήφια στην κατηγορία “Women in ICT Careers” για τα δύο κορυφαία προγράμματά της, τις Σχολές για τη Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή, καθώς και τη Γυναικεία Ακαδημία για την Αγροτική Καινοτομία.

Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 30 Μαΐου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι τελικοί νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο. Σύμφωνα με την Huawei, οι σχολές για τη «Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή» συνδυάζουν γνώσεις διαφόρων κλάδων όπως της τεχνολογίας, των διεθνών σχέσεων και οικονομίας, με ισχυρή συνιστώσα την ισότητα, απευθύνονται σε νεαρές γυναίκες εκπροσώπους από καθένα από τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε., καθώς και σε μια εκπρόσωπο από τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ουκρανία.

Από την άλλη, η «Ακαδημία Γυναικών για την Αγροτική Καινοτομία», έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώσει τις γυναίκες των αγροτικών κοινοτήτων ώστε να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, εστιάζει στην επιχειρηματικότητα, τη χρήση των νέων τεχνολογιών για βιώσιμη καινοτομία και την ψηφιοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Το πρώτο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε το 2022 στην ισπανική Castile and León, και συγκέντρωσε 15 γυναίκες που ζουν και εργάζονται σε αγροτικές περιοχές σε ολόκληρη την ΕΕ. Από την ίδρυση της European Leadership Academy (ELA) το 2021, περισσότερες από 12.000 υποψήφιες έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα.