Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat για την ανεργία τον Ιανουάριο του 2011, η χώρα μας βρίσκεται στην τέταρτη υψηλότερη θέση της Ευρωζώνης από τον περασμένο Νοέμβριο όταν και έφτασε το 13,9%.

Για τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους η υψηλότερη ανεργία στην Ευρωζώνη καταγράφεται στην Ισπανία με 20,4% και ακολουθούν η Σλοβακία με 14,5%, η Εσθονία με 14,3% (το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι) και η Ιρλανδία με 13,5%.

Για την Ελλάδα λαμβάνεται υπόψη το 12,9% του τρίτου τριμήνου πέρυσι, καθώς τα στοιχεία του τετάρτου τριμήνου θα δημοσιευτούν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στις 17 Μαρτίου και τα αντίστοιχα του Ιανουαρίου τον Απρίλιο. Ακόμη κι έτσι ωστόσο, το 12,9% είναι ήδη παρελθόν.

Τον Νοέμβριο η ανεργία αναρριχήθηκε στο 13,9%, είναι δηλαδή τουλάχιστον η τέταρτη υψηλότερη στην Ευρωζώνη και το «φλερτ» με υψηλότερες τιμές δεν έχει τελειώσει.

Η μέση ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 ήταν τον Ιανουάριο 9,5%, δηλαδή στάσιμη σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009, ενώ στην Ευρωζώνη 9,9%, με οριακή υποχώρηση από το 10% τον πρώτο μήνα πέρυσι.

Ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται σε 23 εκατ. κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 27, ενώ για την Ευρωζώνη οι άνεργοι ανέρχονται σε 15,8 εκατ. πολίτες.

Πηγή: www.ethnos.gr