Την ετήσια κατάταξή της με τις 10 κορυφαίες προκλήσεις για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών δημοσιοποίησε η EY, με την αδυναμία βελτίωσης της κουλτούρας του ανθρώπινου δυναμικού και των τρόπων εργασίας να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των κινδύνων. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης για το 2023 βρίσκεται η ανεπαρκής ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών σε ένα περιβάλλον αυξανόμενου κόστους ζωής, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η υποτίμηση των μεταβαλλόμενων απαιτήσεων ως προς την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη.

Στην τρίτη θέση, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, βρίσκεται η αδυναμία βελτίωσης της κουλτούρας του ανθρώπινου δυναμικού και των τρόπων εργασίας που αποτελεί έναν εξελισσόμενο κίνδυνο, καθώς οι απόψεις εργοδοτών και εργαζομένων συνεχίζουν να αποκλίνουν.

Έτσι, ενώ το 91% των εργαζόμενων στην τεχνολογία, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, την ψυχαγωγία και τις τηλεπικοινωνίες (TMT) θέλει να εργάζεται εξ αποστάσεως για δύο ή περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, το 25% των διοικήσεων του κλάδου πιστεύει ότι οι άνθρωποί του πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Επιπλέον, είναι ανησυχητικό ότι η απώλεια του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση στον κλάδο των TMT, αφού το 53% των εργαζομένων στον κλάδο δηλώνει ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει τη σημερινή του θέση μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με έναν μέσο όρο 43% σε όλους τους κλάδους. Τέλος, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η κακή διαχείριση της ατζέντας για τη βιώσιμη ανάπτυξη και η αδυναμία επιτάχυνσης της αποτελεσματικότητας μέσω της ψηφιοποίησης.