Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, το σεμινάριο με θέμα την «Υποβλητική Ηγεσία» και με μοντέλο υποβλητικού ηγέτη τον εισηγητή Bernd C. Leygraf.

Οι 34 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν στα αγαπημένα «γυμνάσια» του Bernd C. Leygraf, δηλαδή στη συνεχή, ανελέητη και άμεση συμμετοχή και διαμόρφωση του περιεχομένου και της διαδικασίας του σεμιναρίου. Ενδιαφέρον παρουσίασε το γεγονός ότι στην αρχή του σεμιναρίου ο εισηγητής δέσμευσε το κοινό ως προς την εχεμύθεια όσων θα διαδραματίζονταν εντός της συγκεκριμένης αίθουσας.

O «Υποβλητικός Ηγέτης», όπως παρουσιάζεται από τον E. Nevis, είναι αυτός που καταφέρνει να κάνει το σύστημα (οργανωτική μονάδα) να ενδιαφερθεί για την συμπεριφορά του συστήματος, ώστε να μπορούν να καθορίσουν οι ίδιοι τι χρειάζεται να γίνει.

Ακριβώς αυτό είδαμε να γίνεται στην πράξη μέσα από μια προσπάθεια επίτευξης επίγνωσης και δημιουργίας βιώσιμης αλλαγής. Η πρόκληση ήταν η σχετικά μεγάλη ομάδα και το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα της παρέμβασης. Όμως αυτό κατά τη γνώμη μου έκανε το όλο εγχείρημα ακόμη καλύτερο.

Η φαινομενική έλλειψη πλάνου και σειράς, έκρυβε ένα καλομελετημένο σχέδιο για ένα ταξίδι στην αυτογνωσία και τη βελτίωση. Ομάδες των έξι, των τριών, των επτά, και άλλων συνδυασμών έκαναν δυνατή την άμεση συμμετοχή και την επικοινωνία όλων των παρευρισκόμενων με την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών αλλά και διαδικασίας.

Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις προέκυψαν με φυσικό τρόπο, πράγμα που αποδεικνύει τόσο την εφικτότητα της προσέγγισης του «Υποβλητικού Ηγέτη», όσο και την αποτελεσματικότητα της προτεινόμενης μεθόδου.

Η βαριά εικόνα της τρέχουσας πραγματικότητας δεν αγνοήθηκε, ούτε καλύφθηκε. Ήρθε στην επιφάνεια από τον ίδιο τον εκπαιδευτή και αξιοποιήθηκε στην ανάδειξη της ανάγκης για Υποβλητικούς Ηγέτες και αντίστοιχες προσεγγίσεις.

Έφυγα με γεμάτη καρδιά από τους παλιούς φίλους από το Diploma της IMPACT που συνάντησα και τους νέους φίλους που έκανα, με καθαρότερο μυαλό από τις ιδέες που άκουσα, και τέλος με περισσότερη αποφασιστικότητα για τις προκλήσεις που έρχονται.

Οι επτά αρχές της Υποβλητικής Ηγεσίας

  • Απλοποίηση (Simplification)
  • Παρακίνηση (Motivation)
  • Διευκόλυνση (Facilitation)
  • Καινοτομία (Innovation)
  • Κινητοποίηση (Mobilisation)
  • Προετοιμασία (Preparation)
  • Αποφασιστικότητα (Determination).