Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους της Eurobank, ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας τόνισε τις δράσεις του οργανισμού προς την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, με την παροχή κινήτρων προς τους εργαζόμενους για την ενίσχυση της οικογένειάς τους και την μείωση της υπογεννητικότητας. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, το όχημα των σχετικών δράσεων της τράπεζας είναι το Πρόγραμμα Μπροστά για την Οικογένεια, στο πλαίσιο του οποίου η Eurobank συνεργάζεται με εταίρους υψηλού κύρους με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα, όπως η BeLive για την εξωσωματική γονιμοποίηση, η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η ένωση «Μαζί για το Παιδί». «Έχουμε εστιάσει τις δράσεις μας στην Ανατολική ακριτική Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο και διευρύνουμε διαρκώς τις σχετικές ενέργειες. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε ότι παρέχουμε ένα νέο στεγαστικό δάνειο για τρίτεκνες και πλέον οικογένειες στις συγκεκριμένες περιοχές με εξαιρετικά ελκυστικούς όρους» επισήμανε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Φ. Καραβία, η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα υπογραφεί με το αντιπροσωπευτικό σωματείο εντός Ιουνίου θα περιλαμβάνει σειρά νέων παροχών και αναπροσαρμογών σε ήδη υπάρχουσες, οι οποίες θα έχουν αναδρομική ισχύ από 1 Ιανουαρίου 2024. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει τα εξής:

  • 25.000-30.000 ευρώ άπαξ για κάθε παιδί, το επίδομα για τον νέο πολύτεκνο: Οι εργαζόμενοι που θα αποκτήσουν το 3ο παιδί θα λαμβάνουν άπαξ το ποσό των 25.000 ευρώ, με την απόκτηση 4ου παιδιού 30.000 ευρώ και με κάθε επιπλέον παιδί 30.000 ευρώ για το κάθε ένα. Δηλαδή ένας εργαζόμενος που θα αποκτήσει 4 παιδιά θα λάβει από την τράπεζα συνολικά 55.000 ευρώ, ως επίδομα πολυτέκνου.
  • Αύξηση από 50% έως 317% για τους ήδη υπάρχοντες τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους. Το ετήσιο επίδομα των υπαρχόντων πολυτέκνων θα συνεχίσει να καταβάλλεται μηνιαία έως τα 18 ή 25 έτη και αναπροσαρμόζεται ως εξής:

«Η απόφαση για την απόκτηση ενός παιδιού είναι προσωπική και οικογενειακή. Η δική μας υποχρέωση και βούληση είναι, για όσους την πάρουν, να την κάνουμε όσο πιο εύκολη γίνεται και να ξέρουν πως θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους» κατέληξε στην επιστολή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας.