«Στην Alpha Bank έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου η γυναικεία ενδυνάμωση είναι σημαία». Αυτό τόνισε η Γενική Διευθύντρια – CHRO του Ομίλου Alpha Bank, Φραγκίσκη Μελίσσα, στο Μοst Powerful Women Summit 2023 του Fortune Greece, προσθέτοντας πως «το 2022 ήταν μία χρονιά που σημαδεύτηκε από την ιδιαίτερη έμφαση που δώσαμε σε προγράμματα που αφορούν στην ενδυνάμωση των γυναικών, τόσο εντός όσο και εκτός της Τράπεζας».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ίδια, από το 2020 έως το 2022 υλοποιήθηκαν 5 προγράμματα γυναικείας ενδυνάμωσης, που αφορούσαν σε όλο τον εργασιακό βίο μίας γυναίκας, ξεκινώντας από κοπέλες που δεν έχουν μπει ακόμα στην αγορά εργασίας, όπως το πρόγραμμα «Bankers and Daughters’», μέχρι προγράμματα mentoring, όπου έμπειρα στελέχη της Τράπεζας αναλαμβάνουν τον ρόλο της Mentor και καθοδηγούν νέες συναδέλφους.

Παράλληλα, η Φ. Μελίσσα εστίασε στις δράσεις οικονομικού εγγραματισμού, επισημαίνοντας πως σχεδιάζονται 9 προγράμματα γυναικείας ενδυνάμωσης. «Το όραμά μας είναι να συμβάλλουμε στην οικονομική υγεία των καταναλωτών, να αυξήσουμε την οικονομική συμπερίληψη και να δημιουργήσουμε θετικό αντίκτυπο για τους Πελάτες μας, τους Εργαζόμενους μας, τους επενδυτές μας και την κοινωνία στο σύνολό της» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η CHRO της Alpha Bank αναφέρθηκε στα προγράμματα που έχει υλοποιήσει η Τράπεζα, με στόχο την προώθηση του οικονομικού εγγραμματισμού σε σχολεία της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας.