«Σήμερα προοδεύουν και ευημερούν οι οικονομίες παραγωγών. Και παραγωγή σημαίνει πρωτίστως φαντασία και δημιουργικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, έχουν ενσωματώσει το design ως οργανικό κομμάτι της στρατηγικής και των διαδικασιών τους».

Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, στην παρέμβασή του, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ, στους χώρους του Alba, την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, με θέμα «Δημιουργικότητα και Αισθητική: Η Περίπτωση των Σεφ με Αστέρια Michelin» με κεντρικό ομιλητή τον  Marc Stierand, Director of the Institute of Business Creativity στην Ecole Hôtelière της Λωζάνης. Όπως τονίστηκε σχετικά, καθώς στόχος της πρωτοβουλίας ΣΕΒ–Alba είναι η δημιουργική ηγεσία, και η δημιουργικότητα είναι συχνά αντισυμβατική, ο κύκλος των φετινών διαλέξεων ξεκίνησε με ένα αντισυμβατικό και άκρως ενδιαφέρον θέμα, με μια ομιλία του Καθηγητή Marc Stierand.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας ΣΕΒ και καθηγητής του Alba, Χαράλαμπος Μαινεμελής, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μέσω του Κέντρου θέλουμε να συμβάλουμε στην εξέλιξη και στον δημιουργικό μετασχηματισμό των δεξιοτήτων, των ικανοτήτων και των αντιλήψεων που έχουν τα ηγετικά στελέχη στην Ελλάδα και θέλουμε να το κάνουμε προς την κατεύθυνση της νέας οικονομίας, της δημιουργικής οικονομίας, της οικονομίας της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας». Σημειώνεται ότι το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ διοργανώνει μία ετήσια σειρά συζητήσεων με καλεσμένους διακεκριμένους μελετητές και ακαδημαϊκούς, με σκοπό τη διάχυση σε φοιτητές, στελέχη και την κοινωνία ευρύτερα, πρωτοποριακής και εφαρμόσιμης γνώσης αναφορικά με τη δημιουργική ηγεσία.