Δύο μεγάλα τουριστικά projects, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που δημιουργούν 1.900 θέσεις εργασίας πρόκειται να ενταχθούν στις διαδικασίες του fast track, σύμφωνα με εισήγηση του Invest in Greece.

Πρόκειται για το επενδυτικό σχέδιο του PRAVITA ESTATE στη Χαλκιδική που περιλαμβάνει γήπεδα γκολφ, ξενοδοχειακά συγκροτήματα 5 αστέρων, συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών, συνεδριακό κέντρο, κέντρο υγείας, αποκατάστασης & θεραπείας, προπονητικό αθλητικό κέντρο, καθώς και εγκαταστάσεις εναλλακτικού τουρισμού. Το δεύτερο σχέδιο είναι το Kilada Hills που θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2,000 στρεμμάτων.

Η επένδυση αποτελείται από ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης σε δηλώσεις του τόνισε:«Μετά την ψήφιση του επενδυτικού νόμου υπάρχουν πλέον χειροπιαστές αποδείξεις ότι το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται. Η Ελληνική οικονομία έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτές τις επενδύσεις και είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν και άλλα επενδυτικά σχέδια».