Η BigBlue Data Academy ως αντιπρόσωπος του FemmeForward στην Ελλάδα, αναλαμβάνει την δωρεάν εκπαίδευση 40 Ελληνίδων που θέλουν να αναπτύξουν καριέρα σε τεχνολογικά επαγγέλματα, όπως το Cloud Computing. Το Femme Forward είναι ένα διακρατικό έργο που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και συνδιοργανώνεται από 14 φορείς. Στο πλαίσιο του προγράμματος 40 γυναίκες θα εκπαιδευτούν δωρεάν στο Cloud Computing μέσω της Amazon Web Services – AWS. Στην Ελλάδα, ο αντιπρόσωπος και κύριος εκπαιδευτικός φορέας είναι η Big Blue Data Academy.

«Στόχος είναι η κάλυψη αναγκών σε ρόλους Information and Communications Technology (ICT) της Ευρώπης, προσφέροντας στις εκπαιδευόμενες, όχι μόνο εκπαιδευτική κατάρτιση, αλλά στηρίζοντας παράλληλα την γυναικεία ενδυνάμωση» αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες με διαφορετικό υπόβαθρο, από 25 χώρες, που θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δωρεάν, καινοτόμο και πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και το βιογραφικό τους, ώστε να ξεκινήσουν την πορεία τους προς την τεχνολογική απασχόληση ή επιχειρηματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, με την υποστήριξη της AWS re/Start, οι εκπαιδευόμενες θα γνωρίσουν το cloud computing και θα αποκτήσουν technical skills για αυτόν τον χώρο. Επιπλέον, θα διδαχθούν soft skills, όπως problem-solving, project management, και agile μεθοδολογίες. Τα μαθήματα θα είναι live & online. Θα παρέχεται και προσωπικό career planning and development ξεχωριστά σε καθεμία ώστε να είναι έτοιμη για την αγορά εργασίας. «Ο παγκοσμίως τεχνολογικός ηγέτης Fujitsu θα διασφαλίσει την αναγνώριση και συνάφεια των δεξιοτήτων με τις πραγματικές απαιτήσεις, ενώ ο φορέας επαγγελματικής αποκατάστασης Randstad θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ μαθητριών και θέσεων εργασίας» καταλήγει η ανακοίνωση. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 4 Μαρτίου.